Wednesday, June 30, 2010

Sticky 2: Iklan: PROGRAM UTM EXECUTIVE DIPLOMA IN ENTREPRENEURSHIP & MANAGEMENT

Click to enlarge


target market:

1. students in penang, kedah and perak.
2. those who r intersted can apply.
3. sesiapa yang bekerja dalam bidang business dan bukan business.

advantages :
1. graduation in UTM.
2. course 1 tahun sahaja.
3. kuliah sebulan 2 kali sahaja.
4. cara pembayaran yang mudah.

untuk maklumat lanjut, sila hubungi cik za : 017-5747994 (penyelaras program).

sekian, terima kasih.

Monday, June 28, 2010

tak percaya, biar benar ???

sambil tgk nascar saya nak blog ni... pasal hari ahad ni... sesuatu yg mengejutkan !!!

pasal my mom tapi takut nanti dia lupa lak...

mcm ni.. 1st i manage to pujuk my mom nak kerja part time !! n Alhamdulillah setuju walaupun ada bantahan pada kali pertama pujuk... insya-Allah at least dapat la kerja..

n then masa tu my sister-in-law beli sushi n my mom nak cuba la.. i tau my mom tak suka n mmg she tak suka.. but she tgk n impress cara i makan sushi..

tetiba dia cakap... nanti Aiman kahwin dgn org jepun ye...

i was like... Eh?! biar benar ??

mcm tak percaya dah la tak bantah... i tau my mom tak suka i kahwin org bukan Islam sbb bukan senang nak buat mualaf also my mom takut i jadi mcm my US bro.. yg bermastautin n kahwin org sana..

i sometimes tak blame my bro when he is there.. apa2 pun... shocking la..

imagine i ada bini mcm ni ?? =P



kalau mmg jodoh i org Jepun, kena teach her agama Islam also kena ajar dia bahasa Malaysia n also teach her our food (no worries org Jepun suka sgt makanan Malaysia sbb makanan mereka tawar) also learn from my mom to cook... n then accept me who i am as in... kalau terpaksa stay di Malaysia.. she has to terima la gak..

tapi sad la gak sbb bak kata Jamal Abdillah "Siapa bilang gadis melayu tak menawan,"

sbb mmg ada gadis melayu yg comel termasuk kwn2 bloggers saya ni !!!

Sunday, June 27, 2010

Musim Star Wars ke???

Ni saya nak cite pasal musim Star Wars yg berlaku kebelakangan ni...

anyway saya masih stress lagi ni... (sekarang ni rasa mcm musim stress la sbb semua duk stress je)

so waktu stress ni.. teringat satu lagu berdering di telinga saya... lagu dari zaman aku budak2 lagi...

lagu Star Wars iaitu Binary Sunset atau terbenamnya 2 matahari..

lagu tu begitu mengusik jiwa n quite suitable... seperti saya sekarang ni...

ok, bila dgr lagu ni lama2.. teringat semua game starwars yg saya master.. teringat game X-Wing VS TIE Fighter la game yg saya dapat master dlm seminggu... rindu sgt game lama tu...

bila teringat game stars, tetiba teringat satu game star wars yg tak sempat nak main iaitu game "Star Wars: Republic Commando"



dia game ala2 SWAT mcm tu !!

dulu famous game ni siap masuk carta !!!!

also cara mcm mana mereka handle as a team.. great game..

akhirnya dapat download n main...

pastu hari ni Doraemon.. pasang2 tgk.. lawak nak mampus... STARWARS lak dlm doraemon.. mula2 nobita main mcm game star wars la.. pandu sebuah rocket berbentuk Tie Fighter campur A-wing pastu tetiba ade R3D3 la.. princess apa tah mcm Princess Leia pastu ada darth vader yg lawak... n star destroyer...

mmg lawak la tgk...

Princess dlm Doraemon tu


Princess Leia


R3D3


R2D2


harap2 pasni takde starwars lak keluar... ooo lupa... ada gambar tragic nak tunjuk ni



sangat tragic =P

Thursday, June 24, 2010

maafkan saya

maafkan saya.. sbb i stress sgt nak blog ni... lagipun ada misi penting sbb tu rasa mcm takde mood.. sebenarnya saya kecewa sikit... nanti saya cite kenapa..

btw novel space tu saya sekejap je pause kerana nak buat novel baru.. yg tetiba masuk ke pikiran saya...

saya nak namakan cite tu

"LUCKY"

hanya sekadar nama tapi tidak bernasib baik.

mengisahkan seorang jejaka bername Lucky yg selalu dilanda bencana dan nasib buruk.. sehingga satu hari dia berjumpa dan berkwn dgn seorg tukang tilik dan dari situ dia ingin mengubah kehidupannya sebagai seorang yg LUCKY...

apa mcm???

Wednesday, June 23, 2010

Daun Terup jenama BICYCLE

siapa sini tau daun terup atau card jenama BICYCLE???

saya tak jumpa lagi dan ingin beli card ni !!!





kenapa beli ?? pasal magic la... org kata card ni baik tuk magic !!!

apa eh

apa eh.. topic apa nak tulis ??

- pasal race hari tu
- minah yg paling kurang ajar
- n some stories kot

Monday, June 21, 2010

Kisah lama di blog lama : Congrats Tony Stewart

1st sorry i didnt post anything n damn TMNET streamyx sbb down due to Radius Failure... damnit 2 days already....

ok, congrats to one of my favourite NASCAR racer of all time...




Mr. Tony Stewart.


Tony Stewart finally made his 1st win in Pocono Raceway. He was the 1st year for being an owner and winner to win at Pocono after Ricky Rudd...



b4 he raced at Pocono Speedway, he won the ALL-Star Race in Lowes Motor Speedway, Concord, North Carolina.


I would to love congrat him on his ultimate success in NASCAR... of course i am a big fan of him after the late Dale Earnhardt or Intimidator.

I am soo happy also tired after watching this live on9 b4 tmnut when down... it was at 3am... manage to sleep at 5am..

Click to enlarge it


Stewart was one of my favourite racer... I cant imagine he finally made a win.. I wanted Stewart to Win the NASCAR Sprint cup series n crush on Jimmie Johnsons winning streak. No not i hate Jimmie Johnson but i want like a more competitative race. Also Tony is using a backup car which was not lets say 100% ready n competative to race also i know he was on a fuel gamble in the final laps of the race. To pit or not... I was happy Tony made in to the Checkered flag !!

To make things interesting, Tony Stewart is also an owner.. it's his 1st year of being an owner of the racing team which he just bought. He bought over Haas Racing Team n change the name to Stewart-Haas Racing Team. He had a wonderful time racing with Joe Gibbs Racing (JGR) and of course his final year with JGR was to drive a Toyota Nascar with was kinda not competative at all..

Haas Racing will be in USF1 next year !!!

Tony when he was with JGR


Tony Stewart NOW when he bought over Haas Racing.


His old Monte Carlo


Chevy Impala SS Car of Tomorrow (COT)


Toyota COT, last car to drive


New car number 14


I was happy Stewart bought over Haas Racing not only to add experience but to make friendships in racing closer as Haas Racing was also getting technical and help from Hendricks Racing. Yes, Hendricks Racing the most experienced n winning team in NASCAR. Because of their good friendship Stewart also drive part time with Hendricks Racing. He has a team mate in his new form racing team. It was Ryan Newman who is also my fav Nascar racer and instructor in one Nascar PS2 game which i bought years ago. I was happy when i heard Ryan Newman will join this new Racing team. What a wonderful team Tony has done.. the sad thing was sponsorship bcoz no more Orange Home Depot also no more Subway Sandwiches and no more number 20... New sponship includes Burger King =D, Office Depot, Old Spice, Coke, Askar Dajjal... yes US ARMY... btw talking about friendship Stewart doesnt grudge or hate them after races.

Stewart is a one of the great Nascar racer indeed. Even he is hot headed but he is a nice and humble racer. I prefer him over Harvick bcoz Harvick.. well find out yourself. How I started being a fan of Tony ??? It was sooo long ago.. i wish i could tell here but i will tell on my next posting bcoz the internet line just sucks...

My Tony Stewart Initial D parody
video not available

Tony Stewart (BULLSHIT)


Tony Stewart on a cover of NASCAR 08
*this is where it all begin


After Tony Stewart won the race in Pocono... i watched as the newscaster interviewed him.. he said a something n i quote it... which is true !!

"It is a little different when it is your own," - Tony Stewart



video

I agree with you Tony... WHY ??

Sbb tu i tak beli PS3 2nd hand... or Camera 2nd hand.... when it is your own the full enjoyment is there.. 2nd hand is bcoz some one already use it n u bought it even it is yours but the original was still the 1st person who bought it.
*One of my fren tu jgn terasa k... plz.. this is my quote not to flame anyone n it is for me

Sunday, June 20, 2010

updates

sorry tak leh blog lagi.. tunggu i dapat modem internet nanti i cite

ada kwn tu.. backstab aku... babi punya perempuan !!

sorry sbb mencarut !!

Friday, June 18, 2010

di ganggu pada waktu maghrib

mmg topic dia mcm tu... waktu maghrib lepas solat terpaksa ambil kereta kebal ku di rumah bro..

masa pergi ke rumah bro, aku di ganggu oleh satu call dari seseorang dan bunyinya sgt terdesak...

n rupanya tau siapa???

Litar Antarabangsa tu la.. call.. dia tanya nak tak buat booking..

tapi masalahnya.. i takde duit nak on9 booking..

tapi i was like... WTF la kan..

sbb kenapa mareka call ???

adakah sbb takde peminat yg datang so mereka terpaksa call org2 yg pernah datang dulu ???

jadi ???

adeh sian la... mcm mana now gawat kan... so ramai tak dapat datang dah la jauh adeh...

Sticky 1: jom tolong pilih baju

Jom bloggers.. tolong pilih baju untuk race yg terhebat terakhir ini !!!

aku dah selected a few tuk race ni... so nak awk pilih k !!

ingat ni maybe last race, so pandai2 awk semua pilih k !!

pilih 2 baju sbb race tu dua hari !!

btw saya minat byk kereta tapi yg paling minat adalah yg kereta merah ni..



dan saya ada baju kereta ni !! PETRONAS la siapa lagi !!



TARIKH TUTUP 18 Jun 2010

=================================





kita mula dgn baju di atas, baju ni dah lama bersama saya semasa race jepun tu pada tahun 2004 sampai 2008, baju ni mmg byk kenangan la dari 1st day of event iaitu kerata i minat Menang race, dah la warna merah tapi mmg cantik.. apa2 pun ini baju classic tak tau nak pakai atau tak tahun ni.. dah byk kenangan dgn baju ni.. bersama GT babes yg berwarna merah.. Baju ni juga bersamaku waktu susah dan senang !!!

tahun 2004


tahun 2005 contest


tahun 2005 bersama Drift King


tahun 2006 ini model bername Rose


tahun 2007 ini gambar yg paling org suka !! btw belakang tu polis, dia tau i masuk dgn camera tangkap pic lawak tu




tahun 2008 bersama 1st time Safety car Nissan Skyline !!!


=================================





Ini baju Petronas kerana warna dia yg cantik dan hebat. Sbb ianya boleh dipakai kerana team Petronas mmg ada bertanding.. tapi nak pakai ke tak???

nak pakai sbb sokong Malaysia tapi tak nak pakai sbb saya marah dgn Petronas for personal reasons...

tahun 2009



=================================





Ini baju latest saya, baju Denso !!! mmg cantik n power warna putih !!! sama mcm Toyota yg saya minat !! Baju ni bersama ku waktu happy dan sedih (tahun 2009).. harap takde apa2

=================================

kalau tak leh decide...

worst case scenario.. beli baju racing baru ke??? itupun nasib !!

Wednesday, June 16, 2010

Phamtom Cosmonaut dijumpai dekat rumahku !!

ada satu misi Ruscosmos bersama Nasa menghantar satu budak ke angkasa pada tahun 1995.. budak ni adalah seorg Phantom Cosmonaut yg tidak dikecoh oleh dunia kerana mereka mungkin malu kerana budak tu telah membuat satu expedisi yg mmg ajaib..

di bulan dia mengambil sampel dan juga telah meletakkan bendera negara tercinta dia..

pada masa sama.. dia dapat membuat perkara dia tak pernah buat oleh ramai kanak2.. selepas expidisi berakhir.. dia telah mendarat di sebuah tanah lapang di Shah Alam.. dgn keadaan selamat..

budak tu berumur 8 masa tu dan juga pernah di-interview oleh Uncle Aznil (ini kisah benar mmg budak tu interview tapi bukan sebagai angkasawan)...

telah menjadi misteri dimanakah2 budak tu bersama ahli angkasawan ke bulan itu...

tapi budak tu dijumpai oleh saya dan saya interview dia mengenai hal ini... dia bersetuju untuk diblogkan...

mmg masa tu aku cemburu la.. siap nak pukul dia.. tapi takpe.. apakah daya.. kan aku ni bad luck selalu... (dgr2 ada kwnku menang contest again)

dia bagi tau dia sedih dgn cite NASA nak cancel space shuttle jadi sebagai last mission dia ingin naik sekali lagi one last time dan dgr2 khabar diterima...

budak tu masih belajar... dan bercuti sem waktu ni... pada masa sama duk bermain terup...

sebelum balik, saya dapat gambar yg dia pergi ke bulan..

gambarnya dapat ditangkap oleh mereka di angkasa bersama budak tersebut...



ok tak??

p/s: comel tak pic tu... nak hantar ke org special someone tu =P

ini adalah cite k... tapi ada yg benar mcm Uncle Aznil tu..

Tuesday, June 15, 2010

Menyesal dan Rindu

Ni nak blog pasal menyesal dan rindu...

menyesal sbb ni la.. dulu masa UPSR di tuition di Bandar Utama.. teringat aku pada 2 girls yg baru masuk ni.. masa tu my 1st impression mcm kerek la.. huhu =P

ok la skip... sebenar 2 of this girls kena buli with me... jahatkan aku masa tu ???

mmg la.. kena buli sampai entah ada hari i kalah.. ada hari dia kalah.. sampai ada waktu terpaksa di tukar masa supaya kita tak clash..

i leh ingat masa tu.. si Adila tu lahir tahun 1989 sbb masa tu dia standard 4 n adik dia.. Nur Amalina lahir 1992 sbb masa tu dia standard 1 n now mesti dah lulus SPM..

si Adila share birthday dgn Sarah Michelle Gellar iaitu 14 April !!!!

dia mcm WTF?! bila ada buku exercise dgn tarikh birthday dia..

Adila dgn adik dia datang tuition dgn kereta toyota camry warna putih number plate DX apa entah...

kereta mcm ni... masa tu




apa2 pun mmg rindu those girls n sorry la sbb buli awk masa tu.. saya harap leh jumpa awk berdua dan minta maaf..

pada cik Adila dan Nur Amalina, plz send a comment or message !!!

kalau awk related (cousin ke, auntie ke, mak ke, mana2 la) plz inform me k !!!

i am sorry for what i have done long time ago... i wish u would accept my forgiveness due to my immaturity and bullying both of u during my young days..

p/s: I had a crush on u sbb on my manga, u was a character n gf to a fren of mine n made me to accept u...

Saturday, June 12, 2010

Radio ! oh Radio !

Aku kesian tgk Radio aku ni...

bukan apa.. saya beli dia kerana kalau ada event racing kereta mcm F1 atau JapanGT mesti bawa radio ni.. tuk jaga telinga dari bunyi kereta yg bising..

saya beli bukan sbb bunyi kereta yg bising tapi sbb Sepang yg recommend, mereka kata beli radio bukan saje dia absorb bunyi tapi leh dgr lagu radio dan commentary LIVE sepang !!!

masa tu ada 2 versi, satu versi RM200 digital dgn yg analog.. saya beli yg analog sbb senang, murah dan sound clear.. digital ni faham2 la.. kan?? fungsi sama so baik beli yg murah..

gambar radio tersebut







wow mmg hebat la so beli la.. sbb ye la.. selalu pergi setiap tahun kan ??

gambar yg paling hebat ku !!!


pada masa ni saya ingat lagi bunyi ada org main counter strike.. sambil bagitau kereta mana duk menang..

tapi sygnya tahun lepas la... si Sepang kata takde lagi radio... radio telah cancel... mmg sedih..

si radio tak dapat di gunakan... syg kan???

apa2 pun saya akan gunakan nya !!!

Wednesday, June 9, 2010

weekend lepas

Weekend lepas saya pergi ke Segamat untuk perkahwinan cousin saya...

Alhamdulillah wedding berjalan dgn lancar !!!

simple but GREAT !!!!

Cousin dari Kelantan aku tu mana eh??? lost contact kot or takde $$$ ?? apa2 pun wish la cousin awk yg dah kahwin tu

satu je yg saya kecewa, Hotel !!! tempat penginapan !!!

well, i tak nak comment byk sgt la... nak kutuk2 byk sgt tak baik pastu dah la hotel yg sama kaum mcm kita.. jadi mcm sian pun ada gak la.. sbb kot2 mereka takde duit nak support.. apa2 pun harap mereka leh improve !!

dgr2 mereka akan renovate bulan 8 ni !!! all the best !!

btw, positively OK la...

apa yg i kecewa dgn hotel tu is...

1st service makan, masa tengah hari kita sampai hotel, jadi mak saya kena makan (biasa la org sakit kencing manis kena makan awal dan ikut jadual).. pastu yg lain2 ingin makan sbb takut majlis akad nikad lambat kan??

so kita makan la... ni yg paling menyampah.. makanan datang 1 jam !!! air pun 45 minit !!!

wei mana ada mcm tu ??

percaya tak?? saya order starters pun 1 jam.. pastu kata tak de makanan tu.. adeh kenapa tak inform awal..

sandwich pun 1 jam dia leh buat... adeh... apa la punya hotel..

yg bernasib baik dapat makan adalah my mom and aunties...

cousin dan yg lain tak dapat...

seriously gordon ramsay ada.. mesti mengamuk giler dia !!!



teringat pada Kitchen Nightmares di mana Gordon Ramsey tolong satu hotel kecil di UK berjaya !!!

mmg hotel segamat ni perlukan pertolongan Gordon Ramsay

tapi walaupun lambat !! makanan dia mmg superb la... sayangnya service la lambat... auntie saya atau mak cousin yg nak kahwin tu... sedih sgt2 sbb saya dan anaknya tak dapat makan.. bila kita dah nak rush ke masjid makanan tetiba datang...

bilik.. well.. menakutkan.. membuatkan aku teringat kat Siberia (Russia)

gambar bilik tidur tak dapat tangkap.. hanya tandas (sorry ye di bilik ada ramai org yg tak tutup aurat also tak kan nak tgk body sexy saya kot =P )

dan ini pic tandas




ini shave punya mcm takut nak guna sbb leh dapat short circuit




bumbung yg ada leaking


another wedding 19 ni.. tak tau mcm mana.. sbb saya pergi tgk race.. tapi kena try datang..

p/s: ingat, every wedding ada one small disaster, jgn takut or marah or sedih or kecewa kerana tu adalah lumrah hidup

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails