Sunday, February 27, 2011

hmmm

Kelmarin ada chat dgn kwn... dia cite pasal ceramah dia yg begitu mengecewakan apabila si yg bercakap menipu tentang kehidupannya...

selepas chat, saya tgk benda yg ASUS bagi.. bukannya pendrive ke apa... dia bagi pisau lipat yg murah.. adeh..

cakap pasal pisau lipat.. teringat pisau lipat Wenger dan Victorinox yg saya idamkan...

pisau jenama apa tu??

itu la pisau lipat yg digunakan oleh Macgyver !!!



siapa yg ingat Macgyver?? dulu cite yg hebat pasal seorang perisik yg mengunakan barangan setiap hari untuk menjadi senjata atau peralatan untuk selamatkan diri dan mcm2..

cite mcm tu dah xde dah di TV !!

bagi saya Macgyver adalah perisik yg lebih pandai dan rajin !! sbb dia belajar pelbagai benda.. dan mmg saya pun mcm dia gak..
*sehingga ada fatty tu curi idea untuk buat citer guna identity saya !

saya mmg kaki gadget dan pandai baiki beberapa benda.. sbb tu dirumah saya ini handyman..

ok balik topic, lepas teringat Macgyver, teringat saya nak beli penknife mcm Macgyver.. setiap peminat Macgyver mesti ada satu, dari arwah ayah dan abang-abang saya.. mmg kita semua minat Macgyver..

Pisau Wenger ni simple tapi mengancam !!!



atau pisau Victorinox Huntsman yg mmg terkenal ni !!



atau nak jenis ada USB dgn laser !!



USB dgn torchlight LED pun ada !!



so mmg dreamlist saya untuk memiliki satu !!!

Saturday, February 26, 2011

Lonely Soldier Boy again

Aku baca beberapa blog n check beberapa pekara yg membuat saya terfikir tentang backstabbing dan juga mcm2 perkara..

mungkin dugaan sebegini Allah berikan pada saya untuk teruskan be a stronger man... supaya bila sudah pergi ke tempat kerja saya mungkin akan bersedia dgn pelbagai jenis penipuan manusia.

ye saya tau, saa perlu baiki beberapa kesalahan..

Saya nak cite ni sbb ada satu organisasi local ni... mereka sebenarnya mencari perhatian dgn mencuri maklumat kwn2 saya.. lepas tu menceritakan apa fungsi mereka demikian...

lepas tu mereka ada meminta pertolongan.. so kita pun mcm tolong la gak org tu... tapi akhir2 ni.. pertolongan kita x diendahkan.. dan mereka sendiri buat mcm u know??

they get the credit.. not us...

mcm awk buat project mati-matian.. n bagi kat boss.. pastu boss awk kata dia yg buat.. dan dia dapat penghargaan??

apa awk rasa??? kecewa gilerkan??

apa2 pun kita kena gak Lonely Soldier Boy pada masa tertentu.. so enjoy lagu ni !!!



Lagu Mospeada yg begitu old-school.. dah ini kartun yg saya tgk masa kecil...

Character yg saya minat adalah Stig Bernard,



dia seorang yg mmg akan berjuang sampai akhir.. dia juga ada sihat negative mcm saya.. kadang2 dia lebih suka bersorangan.. dan selalu kata hatinya adalah betul !!

p/s: lepas incident ini, aku rasa mcm xnak kerja di Malaysia sehingga org Malaysia dah matang untuk buat business bukannya curi idea untuk kepentingan diri sendiri !!!

Wednesday, February 23, 2011

HELP

meinta pertolongan bloggers, system gambar mana sesuai???

imageshack dah delete bermcm2 gambar !!

Sunday, February 20, 2011

25th Anniversary for Outrun !! dan cite lawak

Siapa tak tau game Outrun ??





zaman aku budak2 mmg game ni famous atau mungkin anda main game versi Outrunners.

saya sebenarnya xterfkir pasal outrun sgt2... masa tu saya sedang tgk cite TowelHead yg mengisahkan seorang budak (Arab lebenon yg beragama Kristian) remaja yg tidak memahami dirinya dan melibatkan dirinya ke arah negatif !! juga kehidupannya yg xmenentu kerana pikirkan yg negative dan juga ayahnya yg garang dan jiran yg gatal bersamanya..



Trailer


cite dia best ada gak pengajarannya dan dapat solve mystery kenapa US benci sgt dgn org Islam.. tapi cite ni byk unsur Sex, Ghairah dan xsenonoh jadi xgalakan kalau awk xsuka tgk cite mcm ni...

ok apa yg saya respect adalah pelakon muda dlm cite ni iaitu si Summer Bishil.. bukan saje dia pandai berlakon tapi dia HOT gak !!!

ok balik cite Outrun, outrun ni game menarik pada zaman saya budak2 dan ye Malaysia mmg outdated pada zaman 90-an sebelum kedatangan Internet.

Game Outrun ni dicipta oleh Yu Suzuki pada tahun 1986. Game ni telah naikkan nama Ferrari.

Disebabkan game ini terkenal telah keluar pelbagai versi termasuk spin off iaitu Outrunners (Outrunners mmg famous di sini n ada di byk arcade)

Outrun


Outrunners




Outrunners versi Sega Mega Drive console





dan Turbo Outrun game yg saya ada masa kecil..



game outrun juga ada lagu yg tenang, menunjukkan bahawa xsemestinya game kena ada lagu rancak tapi lagu yg tenang mcm Splash Wave, Passing Breeze dan Lagu yg saya paling suka iaitu MAGICAL SOUND SHOWER !!!

game Outrunners adalah game yg mmg saya nak sbb arcade kan jauh (Genting dan Mines Wonderland) so beli la versi rumah n mmg berbaloi, rindu masa tu zaman saya main dgn arwah ayah sbb arwah ayah suka video game yg racing di jalan2 berbukit, pokok atau country side.. senang rally la..

kenapa fikir pasal outrun lepas tgk towelhead?

ok, selepas fikir pasal Summer Bishil sampai teringat game Outrun dan ingin drive Ferrari bersama dia di sebelah.. so i cari maklumat pasal Outrun dan xtau tahun ni adalah 25 tahun !!

dgn gembira pasal lagu Magical Sound Shower (euro remix) sambil berangan2 bersama dia pandu ferrari mengalah pelumba ferrari lain termasuk beberapa raja..
*ceh melampau aku ni ye?? tapi siapa tau?? sbb i pernah gorat someone famous LONG TIME AGO !!

game outrun lak mengeluarkan sequelnya iaitu Outrun 2, masih ada quality mcm dulu di tambah dgn lagu lama yg diremixkan dan juga BERLAMBAK model2 Ferrari untuk dipilih !!!

tapi bodoh la Ferrari tamatkan contract bersama Sega untuk game Outrun.. tapi ingat kalau bukan game Outrun saya xkisah pun pasal Ferrari !!!

adeh mmg xpercaya 2 2 benda ni datang pada masa sama.. so i buat la benda ni... harap2 menjadi !!

I suck in photoshop k !!!



kalau Outrun jadi movie =P

Case Nurin dan Heavy Rain

Assalamualaikum, beberapa minggu lepas ada terbaca berita yg sedih bahawa Encik Jazmin kalah dlm court.

Siapa Encik Jazmin? dia adalah ayah pada arwah Nurin..

adakah anda semua ingat pada case Arwah Nurin??

sampai hari ini kita masih tidak tahu siapakah yg membunuh adik Nurin?

Case Nurin stop halfway bukan mcm case arwah Dr. Susilawati.

setuju dgn blogger ni click here

Adik Nurin sudahlah dibunuh dgn kejam, polis pun buat mcm xkisah (pada masa tu zaman Musa Hassan jadi Ketua Polis Negara dan Khalid Abu Bakar Ketua Polis Selangor dan Alhamdulillah mereka bukan ketua polis anymore).. case Nurin ni telah mempunyai impak yg dasyat di Malaysia.

Ada juga individu yg tamak menggunakan issue Nurin sebagai alasan politic (ingat 2 belah pihak bukan satu)..

saya juga rasa case Nurin telah sampai ke overseas apabila video penjahat dihantar ke agensi bodoh iaitu FBI..

saya mengaku FBI mmg bodoh dari dulu.. cuma di TV je mereka nampak mcm HERO !!

FBI pun kata xleh nak enchance la.. bukan alasan mmg mereka xleh buat.. sbb kalau leh buat mesti case Osama dah leh settle atau beberapa case high profile di US.

case nurin juga menjadi alatan dunia hiburan apabila Dato' Explosion atau Michael Bay Malaysia iaitu Dato' Yusof Haslam membuat satu episode Greak Crap Gerak Khas yg serupa seperti case Nurin... pastu dia minta maaf kata kebetulan... yea rite.. kalau 1 tahun or lebih i percaya la..

lepas tu keluar la movie2 ala Nurin yg satu pasal anaknya yg sakit tetiba hilang.. n ayahnya kena tipu la apa.. n then another one starring Ezlan Yusof di mana anaknya kena culik sampai Fobia dibuat oleh penculik.

ok, kenapa saya kata case Nurin telah sampai overseas???

mula2 lepas cite TV Malaysia buat... CSI di US pun ada buat case mcm ala2 Nurin, name episode tu adalah "A Thousand Days on Earth" kenapa saya kata ala2 pulak?? sbb ada org menjumpai satu kotak dan dlm kotak tu ada mayat seorang kanak2, pastu bila CSI siasat mereka memanggil ibubapa yg anaknya hilang pastu bila mereka suruh cam, si ayah kata "itu bukan anak saya" (mmg bukan anaknya sbb anak org lain). Nampak hampir serupa kan??

video

sekarang aku main game terbaik PS3 iaitu Heavy Rain... kenapa saya kata Heavy Rain ada kaitan dgn case Nurin?



game heavy rain ni mempunyai tagline iaitu "How far are you prepared to save someone you love?" yg bermaksud "Berapa jauh anda bersedia untuk selamatkan seorang yg anda sayang?"

game Heavy Rain lak, pasal case penculikkan yg xdapat disiasat leh polis dan pembunuh misteri itu diberi nama Origami Killer kerana dia suka berikan origami pada mangsa. Dalam game juga mmg misteri sbb kita x akan tau siapa penculik dan pembunuh tersebut sehingga akhir game tersebut !!

game ni mmg terbaik sbb anda yg tentukan jalan citenya.. nak menang atau kalah..

*btw saya dah habiskan game ni.. mmg terbaik jalan citenya dan game play... saya rasa xmenyesal kalau beli game ni !!

p/s: kalau topic ni perlu delete atau diubah, sila inform

Monday, February 14, 2011

nak sgt UFO

nak sgt UFO !!!



nak sgt tgk aline !!

nak saya bagi gambar UFO atau Alien yg real punya !!!!

mmg ada ramai yg meminati alien tersebut !!!

ni dia !!







Cute kan???

gambar yg 1st tu taken from blogger Maria Elena !! pergi ke blog dia untuk tgk !!

Sunday, February 13, 2011

Objek Aneh berlegar di KLCC (HOAX)

Asalamualaikum, ada satu blog akak ni yg saya follow iaitu kak Lagenda Mahsuri

Katanya dia ada baca blog satu bujang pelik ni mengatakan ada Objek Aneh mendekati Kuala Lumpur dan nampak di KLCC, dikatakan fenomina aneh ni akan berlanjutkan sehingga 19hb Februari ni !!!

nampak mcm takut, sampai kak Lagenda pun letak surah Al-Quran sbb takut xde benda teruk akan berlaku..

saya lak yg minat Space, nak siasat la apa benda tu?? mcm BEST je... dah la ada mcm2 gambar bintang yg diambil dgn camera saya (nanti saya Uploadkan tapi sikit je)..

so dlm fikiran apa eh??? meteor shower dan comet?? xmungkin xde berita dari NASA dan agency angkasa lain (sbb iphone ada aplikasi contact nasa dan berapa contacts)



atau mungkin aurora borealis??



tapi xmungkin sbb ianya di utara dan selatan.. apa2 pun saya siasat la dulu..

so berbincang dgn member pasal plan ke KLCC, nak siasat apa ke jadah benda tu.. tapi b4 nak pergi, kena siasat di internet nak tau berapa ratus org tau pasal ni.. so far hanya 1 atau 2.. tapi itu pun case lama atau case adobe, sony vegas, photoshop.. sbb org yg edit video efo xpandai..

lepas siasat, dah sangsi kan?? kenapa 1 dua bloggers je tau...

2nd, call kwn.. dari kampung baru hingga ke tempat lain.. semua cakap xnampak sedemikian.. kepelikkan dan sampai akhirnya solve pada masa hari khamis, class programming...

rupa2nya...

JENG JENG JENG



gimik yg dilakukan !!!

*Baca tarikh tu bila dia berakhir !!!

so cite objek pelik tu adalah iklan.. adeh tapi bahaya tau.. sbb kalau berita leh buat betul.. siapa tau mereka leh pesongkan kita??? (mmg pun sbb ada byk berita yg dah pesongkan org ramai)

hari ni lak sabtu, tgk la TV cite Cheongsam untuk Ibu, best !! n then iklan tu keluar !!!

ada pemberita bagi breaking news.. yg lawaknya nampak dah tipu (mmg mcm mana org leh caya, bukan blogger lagenda mahsuri tapi blogger yg kak lagenda refer to)

kenapa tipu?? ini beberapa fakta !!

meteor tu dekat sgt sampai nak CRASH ke bumi, jika gambar tu nampak dari jauh size meteor tu mungkin dan sebesar Bulan !!! kalau sebesar Bulan mmg RED ALERT SATU BUMI, siap senjata nuclear di lepaskan ke langit untuk musnahkannya sebelum langgar ke bumi !! dan jima mmg dapat nampak oleh org ramai mesti org ramai di Bukit Bintang berhenti dan tgk termasuk kereta (plz la standard Hollywood pun mcm tu k)

kedua... meteor mana ada engine??? ni mesti case si buat animasi tu suka tgk Gundam !!!

Meteor tu obvious mcm kena tiru!! sebijik mcm Gundam punya !!

ni dia Meteor Axis dari anime Gundam !!!







lepas ketawa n xtahan tgk meteor lawak tu.. siap ada cop sri angkasa.. aku pun balik la main game Heavy Rain !!!



game yg terbaik !!! juga game yg telah menang pelbagai anugerah !!

pasal apa game tu??? nantikan la.. next posting aku cite pasal game tu bukan review dia.. sebelum posting dia keluar, tgk la trailer dia dulu !!!



Friday, February 11, 2011

lagu berilmu angkasa

pernah baca posting ni???

Debat Angkasa

kat situ saya cakap pasal planet marikh kan??

ni ada lagu pasal planet Marikh n Enjoy !!!!

mmg terbaik !!

Tuesday, February 8, 2011

hmmm apa jadi eh???

Berita sekarang dihebohkan dgn keadaan pelajar Malaysia yg di Mesir... apa2 pun kita doakan mereka ajar semua selamat sampai !! dan selamat !!

Apabila ramai sibuk tentang hal Mesir tersebut... ada satu berita orang ramai mungkin xtau atau malas nak ambil tau kerana ini berita yg begitu sedih.. ada yg xsuka dan mcm2 la..

Berita apa saya maksud kan??

Berita tentang Jazimin Abdul Jalil atau ayah kepada Arwah Nurin yg telah kalah dgn case menyaman Polis Malaysia kerana lalai !!

Berita dari MalayMail

Lalai sbb gambar adik Nurin yg dibedah disebarkan seperti gossip conspiracy theory... siapa dajal yg sebarkan?? sebelum menjadi sesuatu yg bahaya !!

kedua, Polis sampai hari ini xdapat siasat siapakah dajjal yg membunuh dan menculik adik Nurin??? sama dgn Sharlinie dan adik Mawi yg hilang??

Kalau ahli politic wow bukan main cepat tahan

pastu berita dan khabar angin yg disebarkan oleh surat khabar yg xberkualiti juga reporter yg xbertauliah seperti Kosmo mengatakan bahawa Ayah Nurin terlibat dgn Ah Long??

sbb hal tersebut aku mmg BOYCOTT KOSMO !!! trust me kosmo mmg teruk apabila mereka telah memalukan beberapa individu termasuk Yuna, Arwah Yasmin Ahmad dan ramai lagi !!!

Case Arwah Yasmin Ahmad diaibkan oleh Kosmo !! di facebook kalau tak awk search la di google.. ada byk maklumat pasal ni.

btw selepas case ini telah senyap sekarang.. NOW !!! ramai telah buat cerita ala2 kehilangan arwah Nurin di TV !!

p/s: maafkan tentang article ini tapi kalau ingin delete sila inform !!

Monday, February 7, 2011

Perhatian

Perhatian my blog is under construction !!!

plz bersabar k

Sunday, February 6, 2011

Sukan terhebat America

Sukan orang America mmg pelik..

dari Rugby berperisai dan kereta laju dalam track berbentuk bulat...

2 suka ini akan berlangsung pada bulan ini

esok pagi waktu 6.30 waktu Malaysia akan berlakunya SuperBowl iaitu rugby berperisai la atau American Football.. boleh dikatakan sukan yg paling meriah di US..



mereka akan duduk rumah dan makan beramai2.. kedai2 makanan pun standby sbb nak hantar makanan kat pelanggan yg tgk SuperBowl di rumah !!!

tahun ni kumpulan yg akan bertanding adalah:

GreenBay Packers !!



dan

Pittsburgh Steelers !



sudah lama Greenbay Packers xmenang sejak tahun 1996 !! apabila mereka menang Superbowl pertama mereka.. saya xtau sgt pasal Greenbay Packers tapi mereka team yg kuat dan consistence berbanding team lain.

dan pada 20 February akan bermula perlumbaan terbesar di dunia !!

the GREAT AMERICAN RACE !!

Daytona 500 !!!



tahun ni peraturan baru, kereta baru??? dah adakah Jimmie akan menang??? sekali lagi.. atau mungkin berubah???

adakah Toyota yg dikhabarkan menang tahun lepas ?? atau tidak??

sudah 10 tahun berlalu sejak kemalangan ngeri di Daytona pada tahun 2001 sehingga pelumba legenda Dale Errnhardt mati?? adakah ianya akan berulang?? saya harap tidak !!

Kemalangan Ngeri, the Big One Daytona 2001



Kemalangan Ngeri Dale Earnhardt Daytona 2001





Sudah 10 tahun berlalu dan ramai peminat masih ingat pada hari yg bersejarah itu. Kalau Dale Earnhardt hidup mungkin Nascar masih seronok seperti dulu !!!

balik topic, pelumba saya minat Tony Stewart ada kereta baru dan sponsor baru !! jadi xsabar untuk lihat dia perform bersama Ryan Newman !!

Stewart dgn kereta barunya untuk NASCAR 2011 !!


Sedihnya sponsor Old Spice xde lagi di kereta Stewart sama seperti Subway


my words:
- Best la, insya-Allah satu hari nak tgk Daytona 500 dan jumpa pelumba2 saya minat... tapikan rasanya maybe tahun ni kurang penonton sbb ramai dah MUAK dgn kemenangan Jimmie Johnson dan siapa suka tgk kereta berlumba di track bulat ?? Harap2 tahun ni Tony Stewart akan menang Spirit Cup dan juga Daytona 500 yg xpernah dimenanginya.. juga harap2 Jimmie Johnson xmenang tahun ni.. dulu pelumba Nascar race dgn keberanian dan skill dan juga hampir mati bertanding.. sekarang mcm mengarut sejak Jimmie menang.. dia je yg menang.. bosan la..
- SuperBowl kalau Patriots bertanding.. patriots ni bila la nak menang.. tapi tahun ni saya nak GreenBay Packers sbb dulu mereka mmg kuat !!! Insya-Allah nak tgk Superbowl live di Stadium jika Patriot bertanding tapi yg takut faham2 nanti kalah, jadi la RIOT !!

Wednesday, February 2, 2011

ini la baru Chef yg terbaik !!

Assalamualaikum, dah lama saya xpost apa2 kan??

hari ni nak share satu topic menarik ni !!

kelmarin aku duk cari maklumat pasal sambal oelek sbb ada kwn australia masak nasi goreng guna sambal oelek.

jadi search la di youtube... pastu terjumpa satu video dari seorang Canadian yg bernama SpicySteve !!

Spicy Steve

*click di gambar untuk tgk video channel dia

SpicySteve explain la pasal sambal oelek dan jenis2 chili... pastu

tgk video dia yg lain.. mmg terbaik la.. sbb dia tau apa yg dia makan dan apa yg dia tau tentang makanan pedas also dia suka makanan Asia Tenggara termasuk Malaysia, Singapura, Indonesia, Thailand, Philippines, Vietnam dan negara2 ASEAN la..

semua video saya suka dan yg paling saya suka adalah dibawah ini !!!!



tgk SpicySteve dari Canada ingin cuba makan Sate bukan mcm Robert Rainford (king of Grill) datang ke Malaysia xmakan sate tapi makan Sate di Singapura.. wat malu je jadi King of Grill !!

Robert Rainford


*Cuma satu je i respect Robert Rainford !! dia marah dgn Pak Lah sbb case Pak Lah datang lambat kat majlis makan, buat satu Malaysia malu je (sbb satu dunia tgk tau)... dah la dia Tun dan bukan PM masa tu !!

ok back to topic, so SpicySteve pun peramah !!! saya suka cara dia... jap video dia old school?? mmg la.. sbb dia guna camera lama yg old school tu !!!

yg video sate kajang sedar x?? dia kata Haji Samuri dan Dimas (dgr mcm Dimas je)... (eh Dimas rival Haji Samuri?)

n Spicy Steve adalah kwn bersama Chef Ismail !! lawak apabila awk tgk gambar mereka bersama !!

apa2 pun jom tgk website Encik SpicySteve !!!

Spicy Steve website

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails