Friday, December 30, 2011

Food Review: Mister Donut One Utama !!

Assalamualaikum, aku tersedar xde org Review tentang product baru dari Jepun ni iaitu Mister Donut !!



Apakah itu Mister Donut?

Mister Donut adalah syarikat Donut yg asalnya dari US tapi terkenal di Jepun.

Well, saya tau sedikit sejarah Mister Donut tapi terkejut semasa pembukaan One Utama baru. Nampaknya Donut craze ini telah melanda di Malaysia. Pelik tapi benar !!

So mmg selalu pergi One Utama xdapat makan Mister Donut ini. Sehingga one day, GF aku ajak jom kita try Donut baru ni. Sbb dia nak try something new daripada Big Apple. She selalu makan Big Apple jadi dia nak cuba sesuatu yg baru juga dia suka dgn Krespy Kreme so siapa tau?? dia nak cuba Mister Donut sebelum dia ke Jepun.

*Bukan saya mengutuk atau anti Big Apple walaupun ex-girlfriend saya tinggalkan saya untuk Big apple donuts, btw i am writing about this in Big Apple Bukit Tinggi.

So kita pun pergi ke Mister Donut walaupun waktu agak lewat (sbb nak tutup) dan Jusco duk sale makanan sebanyak 50% or more. So kita sempat pergi Mister Donut. Kedai baru ini agak kecil seperti Dunkin Donuts tapi ada byk donuts untuk dipilih dan limited gak sbb mereka masih baru.

*Kalau datang awal RAMAI sbb org berebut nak beli tapi awal dia fresh n also byk variety !!

Pelayan kedai beri kita layan yg baik dan mesra dan beri cadangan dan masa untuk memilih donuts. My GF pun confuse pilihan mana yg terbaik, sbb semua nampak sedap. Jadi kita berdua pilih la, Pon De RIng (Mister Donut Speciality), French Cruller yg dip (Juga speciality), Something chocolate dan donut berinti mango.



Kwn2 girlfriend aku pun pilih la flavour mereka yg lain dari yg lain. So disebabkan One Utama tutup, kita headout to CentrePoint ada McD dan KFC di sana. So kita lepak la di sana dan makan. So sambil makan ada leaflet Mister Donut dan kita baca la apa donut yg special (tapi di kedai pun bagi tau gak).

gambar ni saya ambil n gf saya yg edit.. dia obsess dgn Pon De Ring ni !!


Lepas makan McD, me n my gf shared la Mister Donut.. kita potong separuh. Mula2 kita cuba Pon De Ring. Rasanya lain dari donut lain, kenapa?

Sbb Pon De Ring adalah Donut yg mengunakan tepung mochi atau tepung pulut untuk membuat donut tersebut. Rasanya juga unique gak !!

n then try French Cruller yg dip dgn white chocolate, sedap seperti makan pudding atau tart telur !!

yg inti mango lak, rasanya xmanis sgt dan xmasam sgt, rasanya unique dan xkuat seperti jenama diluar sana.

yg chocolate tu, rasa chocolate !! mmg sedap la !!

disebabkan i cuba sikit dan bukan yg lain, jadi saya xleh judge sgt2 but overall mmg sedap tau !!

Overall Mister Donuts get a 10/10 !!!

Positive side
- Donut yg unique
- Dari Jepun
- Flavours ada rasa yg xmelampau dari jenama lain termasuk krespy kreme.
- Ada lagi kejutan yg menarik !
- merekalah yg original Sushido sebelum ditiru oleh Donashi !

Negative
- Mungkin limited (donuts dan lokasi sbb One Utama je yg ada)
- xlembut mcm Krespy Kreme but hey !! it is Mister Donut !!
- ada satu cite nanti terkejut lak tapi kalau sedar, i ada tercakap siapa tauke atau parent company Mister Donut !! =P

mainan Mister Donut bila nak sampai ke Malaysia ni?? peminat dah ramai wooo !!!

Wednesday, December 28, 2011

Let's Play Minecraft

Ini let's play pertama saya.. cacat cela maafkan saya ye !!

Monday, December 19, 2011

Menangis bila tgk video ni !!

Assalamualaikum, maaf lah sbb saya sibuk dgn my studies. Waktu free, saya cari la idea dan tgk dan baca benda2 yg berilmiah bukan hoax mcm org ramai suka buat.

Sewaktu tgk video pasal ilmuwan Islam zaman dahulu dan documentary mengenainya. Saya terjumpa satu video yg begitu boleh kata terharulah.

Apakah video yg saya maksudkan ini?? video oldest recording of the Quran !!

apa memdgr video tersebut, menangis saya mendengar. Bukan sbb lama, tapi cara bacaan itu menarik.

jap mesti org kata ini HOAX ke apa?? sbb mana ada tape recorder zaman 1880-an??

Sebenarnya ada !! tapi bukan TAPE RECORDER !!!

nama recorder tersebut adalah sebuah Phonograph ciptaan Thomas Edison ! Ye ! org yg cipta mentol tu !

Kisahnya seorang pemgembara, ilmuwan dan mungkin perisik dari Belanda bernama Christiaan Snouck Hurgronje. Allahualam kita xtau niatnya ke Makkah tetapi beliau ke sana untuk bergambar dan merakam. Waktu beliau datang adalah bulan Zulhijah iaitu musim Haji. Beliau berasa hairan dan aneh, peristiwa apa yg org Islam sedang lakukan. Beliau pergi menangkap gambar2 pemgembara lain2 yg datang dari seluruh pelusuk dunia dan sempat rakam bacaan Al-Quran. Beliau juga terpegun melihat keindahan islam sewaktu bergambar dan mendengar bacaan Quran yg dirakamnya dan akhirnya beliau memeluk Islam. Kemungkinan beliau juga pergi menunaikan haji.

Juga ingat !! Makkah masa ini dibawah pemerintah Khalifah kerajaan Turki Usmaniyah !! sbb itu ada byk design yg fancy.



ihsan CNN, tekan sini untuk link asal dan maklumat yg lebih lanjut

Sunday, December 18, 2011

pengumuman

saya berada di Formula D !! Dataran Merdeka !!!

Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday: 2 winnings

TONY STEWART, NASCAR SPRINT CUP CHAMPION !!


HARIMAU MUDA !! SEA GAMES 2K11 FOOTBALL GOLD MEDAL !!

Wednesday, November 16, 2011

Tuesday, November 15, 2011

Hebat tau

Assalamualaikum, maaf la sbb lama xblog kerana terlalu sibuk. Saya manusia biasa dan tak makan untung blog mcm kwn2 lain yg cite pasal duit mereka.

Ok hari ni ada benda menarik nak share. Tadi masa class Java. Ada twitter update yg kata hari ni pelancaran Rocket Soyuz TMA-22. Aku pun cepat2 tgk, nak tau sikit. Alangkah terkejutnya? Adakah Russia benar-benar ingin melancarkan Kapal Angkasanya pada ribut Salji?

Kenapa bimbang?

Tragedy maut yg melibatkan Angkasawan Russia sewaktu diangkasa adalah pada tahun 1971 dan selepas incident tersebut jarang ada kemalangan angkasa.

Melancarkan rocket pada waktu sejuk adalah juga bahaya kerana dapat merosakkan system dan membekukan komponen-komponen rocket seperti tragedy Kapal Angkasa Challenger. Kapal Angkasa Challenger meletup di angkasa apabila salah satu komponen rocketnya iaitu O-ring rosak apabila terdedah pada cuaca yg sejuk.

Challenger Disaster !



Krew STS-51-L yg terkorban termasuk Christa McAuliffe seorang guru.


gambar ihsan wikipedia dan NASA

Apabila rocket dilancar betapa takutnya aku, yela akan meletup atau apa2 yg buruk berlaku lagipun ada misi special ni..

Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, rocket itu selamat dilancarkan dan ini menunjukan Kapal Angkasa Soyuz lebih lasak berbanding Space Shuttle NASA !!
bukan saja lasak tetapi NASA mengikut specifikasi standard Soyuz untuk semua docking module mereka tidak termasuk docking module Kapal Angkasa Apollo

Misi ini juga misi terakhir mengunakan kapal angkasa Soyuz TMA yg telah lama berjasa
Dato' Dr Sheikh Muzaphar pun naik kapal angkasa jenis Soyuz TMA

Kapal Angkasa Soyuz


Spesifikasi Soyuz


kapal angkasa yg dinaiki oleh Dato' Dr Sheikh Muzaphar, Soyuz TMA-11 ditangkap berhampiran ISS


gambar ihsan wikipedia dan RUSCOSMOS

Dan yg paling lawak masa tgk, adalah melihat sesuatu objek yg diminati ramai diatas kapal angkasa tu, ye objek tersebut telah memenangi beribu2 hati peminat di seluruh dunia. Objek tersebut akan digunakan dlm peyelidikan di angkasa dan objek tersebut adalah semua yg terkenal sehingga angkasawan Russia bermain dgnnya waktu berlancar.

apakah kejutan dan objek saya cakapkan ni??? nantikan Wordless Wednesday !!

P/S: Objek tu xde kaitan dgn dajjal, UFO atau apa benda yg diajar oleh ajaran sesat conspiracy theorist !!

Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday: aku akan pengsan tgk ni


Aku akan pengsan tgk ni !!! seriously cantik dan juga menakutkan !!

Friday, October 28, 2011

trying this quiz

Pick your top 5 shows and then answer the following questions!
- Blue Bloods
- CSI NY
- CSI
- CSI Miami
- Hawaii Five 0

Who is your favorite character in 2?
Mac Taylor, he is a BOSS !!!

Who is your least favorite character in 1?:
that girl who looks like Rebecca Black

What is your favorite season of 5?:
Season 1 of course bcoz it is the only season, waiting for 2

What’s your favorite relationship in 3?:
Sara/Grissom

Who is your anti-relationship in 2?:
Adam and Stella... Ewwwww Stella dah tua.. Adam mcm fresh grad.. ewwww Americans what u expect.. even having sex with Lecturer pun ada..

How long have you watched 1?:
Season 1 but waiting for Season 2

How did you become interested in 3?:
Friends pujuk2 n then i watched forgot what season.

Who is your favorite actor in 4?:
David Caruso !!! *wears sunglasses YEAAAAAAAAHHHHH !!!!!!!

Which show do you prefer 1, 2, or 5?:
All bcoz it is one the same time =D

Which show have you seen more episodes of 1 or 3?:
3 bcoz 3 is older compare to 1

If you could be anyone from 4, who would you be?:
HORATIO !! *again puts on Sunglasses YEAAAAAAAAAAAAAAHHHHHH !!!!!!!!

How would you kill off your favorite character in 1?:
Lets say, he got shot by a Malaysian terrorist or an evil president or a mad man who looks like any of the pic below n then he chases the terrorist n shot the terrorist until the terrorist falls down, the character dies n America has lost a true hero... cool eh?? but evil

Terrorist
(leave the comments i can give u the picture)

President (sakit hati gambar ketua syaitan ni, Azazil pun tunduk kat dia)


Madman


Would a 3/4 crossover work?:
It already has worked many times

Pair two characters in 5 that would make an unlikely, but strangely okay couple:
Danny n Chin Ho ?? ok ke? =P

Over all, which show has a better cast, 3 or 5?:
Honestly, 5 bcoz 3 has gone down the drain n is more shit.. i miss the old CSI =(

Which has better theme music, 1 or 5?:
ARE U MAD !! i love both.. but since i have to choose one.. if i was like my lte father i choose 5 but since it is my decision i choose 1 !!

Thursday, October 20, 2011

Monday, October 17, 2011

Sunday, October 16, 2011

i cannot believe i got it

i got this on Thursday !! n finished it on Saturday

Friday, October 7, 2011

Aku bersama Apple

Assalamualaikum hari ni nak post pasal kisah Apple.



Hari ini, Steve Jobs telah meninggal dunia telah menyebabkan ramai termasuk saya terkejut dgn berita ni tetapi saya tahu satu hari nanti beliau akan meninggal dunia kerana penyakitnya. Penyakit Steve Jobs sama seperti arwah ayah, tiada ubat dan cara untuk sembuh.



Ok, saya akan bercerita tentang Apple dalam kehidupan aku dari zaman aku kecil sampai hari ini. Ada kisah suka dan BENCI.. so baca la

PERINGATAN MUNGKIN ADA KATA-KATA KESAT DAN BERBAUR PERKAUMAN, ANDA TELAH DIBERITAHU !!

1994

Forrest Gump


Masa tu video tape Forrest Gump keluar tahun 1994, ye masa tu Malaysia slow kalau ada movie baru dan kena tunggu dalam 2 3 tahun untuk keluar juga masa tu tape ORIGINAL dan Cetak Rompak xde org kisah sbb Singapura dah keluar awal. Saya teringat watak Dan Taylor, dia invest dlm syarikat Apple Computers. Mak aku suka cite tu sampai dia cite kat arwah ayah, my mom pun cite kata watak Dan Taylor invest dalam syarikat komputer yg dicipta oleh pelajar iaitu Apple. Kalau apple mesti aku ingat 2 budak pelajar tu iaitu Steve Jobs dan Steve Wozniak. Yes, masa tu my mom kuat baca TIMES magazine dan surat khabar pun masa tu OK dari hari ni yg lebih lucah dari fakta.

2 students yg mak aku cakapkan


Steve Jobs dan Steve Wozniak

1995


Animasi paling aku minat adalah TOY STORY, siapa xminat cerita fantasy kanak2 yg dibuat guna CGI.. wow mmg terpegun la tgk. Sbb minat aku ada original woody mcm cite toy story tapi sayang anak saudara (anak sister aku siapa lagi) aku rosakkannya... sedih sgt2. Now bukan murah nak beli.. mmg nak plan beli original buzz lightyear tapi xjadi.. masa ni Steve Jobs adalah President Pixar, syarikat Animasi yg power la !! *saya rasa sampai hari ni mereka masih POWER

1998


Apple memperkenalkan IMAC, sejenis all in one PC. Masa tu mcm ala semua PC sama je, *aku budak2 mana la tau
warna menarik tapi tah.. n masa ni iklan dia famous sgt2 sampai di jalanraya berlambak iklannya.

*ada di federal highway sehingga tahun 2003 kot iklan apple ni, masih xfaham kenapa si artis marah sbb gambar di highway sedangkan mmg highway tu ada BYK IKLAN LAMA.

1999

TV2 masa tu ada rancangan kanak2 yg terlampau kerek bernama G**DEN K*** CLUB. Studio mereka selalu gunakan IMAC dan kerek la. Setiap hari selalu kecoh pasal iMac iMac iMac. Mmg benci la dgn Apple sbb bebudak ni duk kerek dgn Apple !! bangga dgn PC !! walaupun P1.

2002


Apple memperkenalkan iMac G4 atau Macbulat aku panggil kerana bentuknya yg pelik atau bulat. Masa tgk video wow boleh tahan gak harga dan semua tapi... errrr si bebudak Kerek promote iMac so hate apple !!!

Masa ni kwn aku yg suka buat cite atau fitnah (sorry ye tapi aku xtau kalau awk sekarang mcm tu) dia brag la beli PC dgn duit insurance arwah ayahnya untuk beli satu PC berkuasa tinggi RM10,000 . Niatnya untuk mengalahkan Apple !!! tapi kerana dia kerek, dia xtau PC dia outdated seminggu selepas pembelian.

Masa ini juga NTV7 duk show off satu makcik ni mengunakan iMac untuk edit videos. Wow kerek nak mampus tgk. Tau la makcik tu kaya giler sampai show off rumah dia yg ada swimming pool (mungkin rumah pinjam siapa tau?) n then edit mcm movie hollywood. Mmg masa ni aku dgn kwn menyampah tgk. Aku rasa iklan mcm ni meluat, kalau Apple.Inc iklan mcm tu mesti mereka bunuh terus director yg buat tu sbb barangan mereka NOT TO BRAG. Mmg iklan tu buat aku dan ramai hate Apple !!

2004


Ipod Classic 1G


Ipod mini

Ipod, bila teringat ni ada lawaknya. Bestfren arwah ayah dari masjid yg SUPERKAYA dan SUPER-GENEROUS pada org miskin (xsure kalau generous pada org miskin Malaysia la). Dia belikan anaknya ipod mini, anaknya ada semua warna ipod mini, kalau 10, 10 lah warna budak tu ada. Mmg action la budak tu bawa ke masjid dan sekolah. Even handphone pun, kalau model baru keluar mesti dia beli model baru. So topic bukan sbb dia tapi pasal budak tu boleh beli 10 warna ipod mengalahkan org kaya biasa membuatkan aku pikir. Hey ipod ni untuk org kaya la, kita yg miskin apa ada? discman je. Ok, tapi pemikiran aku berubah apabila...

Abang dari US balik, so dia tunjukkan la Ipod. Ipod ni mp3 player la. Dia punya classic dan 2 anak perempuannya Ipod Mini (1 person each bukan mcm budak overkaya tu k). Wow cantik but still apple product yg mahal giler nak mampus. But no offence, i suka tgk ipod. Unique walaupun screen dia masa tu hitam putih. Still mmg impian untuk memiliki ipod.

*Uncle plz maafkan aku ye !!

2006

Abang aku kerja sendirian selepas ditipu oleh byk syarikat kerajaan (satunya syarikat yg warnanya ungu n owner dia sekarang seorg mamak yg sial dan rambut palsu mcm Elvis). Masa ni dia beli sebuah Apple computer. Katanya nak testing la. Tetapi testing tu in the end, Abang aku suka guna macbook. Kalau datang rumah dia show off la mcm2 benda dgn macbook dia. Mmg wow terpegun tgk. Masa tu, minat ke Mac ada la sikit. Tapi mmg abang aku bila beli Mac, dia xtukar lagi ke windows. Aku masa ni duk belajar sikit pasal Mac. Mak aku ada nampak Macbook dan mula cerita kisah budak pelajar itu. Masa ni xsilap bro aku suruh guna Linux. Alhamdulillah.

2007


Iphone 1G

Keluarnya Iphone dan wow semua org duk kecoh. Masa tu Abang aku dari US dah ada, dan tgk la. Ok tapi xsuka nak sms guna tu sbb keyboard dia mmg annoying. Mac dah canggih dgn datangnya Leopard OS X. Mcm2 features. Hebat2. Masa ni member aku dari Doha cerita la pasal Apple dan dari situ mula la sikit suka mac. Masa tu guna linux gak. Masa ni abang aku bagitau bahawa Mac OS X guna perisian linux, jadi kalau awk dah biasa dgn linux maybe dah biasa dgn mac. (mmg betul pun) Masa ni MAC OS X ada speciality iaitu TIME CAPSULE !! file hilang atau delete?? time capsule akan pergi balik pada zaman file itu masih ada.

2009

Masa ni duk kerja part time with my bro. Ada satu meeting ke Johor. So abang aku bawa aku teman dia la dan tgk cara dia present. So masa ni, dia ternampak Mp3 player aku yg dah lama aku gunakan dari tahun 2006 (masih boleh guna sampai hari ni) Alangkah terkejutnya dia sbb aku cermat. Ok so masa tu my bro order iPhone 3GS dari US, order dgn abang kita yg duduk sana la. So dia order dan sampai. Bila sampai ada satu bungkusan kecil, dia beri aku. Aku pun pelik, kenapa beri aku kan?

Dia pun tell, aku dgn abang awak dari US hadiahkan ipod nano ini sebagai hadiah cermat sbb awak pandai jaga barang, and then sedih bila melihat awk dgn mp3 player lama tu, pastu awak tak pernah nak beli sesuatu yg mahal hanya idamkan (wishlist). Kita tau awk bukan mcm anak sister kita yg beli barang mahal pastu rosak dalam tempoh sebulan (ada saya post pasal ni). Abang ipar awak pun xkisah pasal kesusahan awak. Jadi sebagai hadiah brotherhood, kita hadiahkan ipod ni.


My ipod k

lahirlah video tersebut lepas beli.
video lawak yg kerek

Walaupun ipod ni outdated seminggu selepas dibeli. Aku bersyukur sgt2. Sbb xpernah ada peralatan sebegini, also this is my 1st apple product and my 1st ipod. Anda boleh tgk kehebatan ipod. Xpernah tgk sejenis alat secanggih ipod tersebut.

*Masa dapat ipod ni, minah NX beli camera nikon dan alangkan marahnya dia dgn camera dslrnya, xbersyukur, akhirnya camera ini dicuri semasa dia letakkan di luggage kapal terbang sedangkan barangan camera dan computer is hand luggage. Ayah minah NX lak hilang macbook airnya di NY, pastu beli macbook pro dan byk dia complain sbb wifi rosaklah, projector ada prob la.. mcm2 la. *dah tanya semua org Apple, mereka kata dia dapat faulty punya dan kenapa dia x tukar2? Masa ni minah NX ada iPhone sbb University dia guna dan akhirnya nazak sbb masuk dalam jamban.

2010

Masa ni computer dell aku dah nazak. Selalu buat kerja dia mati. Worried tau. So aku pun plan nak beli Macbook. Idamkan Macbook Pro 15 atau 17. In the end, dapat Macbook pro 13 (yg bersama aku sampai hari ni pada masa ini). Masa ini juga Macbook telah turunkan harga supaya setanding dgn PC biasa. Birthday juga abang aku hadiahkan iPhone 3GS dari digi (sbb Digi selalu bagi dia free handphone dan dia dah ada iPhone 3GS). Mmg Apple products ni terkenal. Oh masa ni kedua-dua abang aku upgrade ke Macbook Air yg latest. Selepas guna Macbook, wow perbezaannya ketara. Seriously, crashes pun kurang berbanding windows. Alhamdulillah Macbook Pro ni byk membantu. Masa ni aku byk baca pasal Steve Jobs dan tgk videonya. Hebat Steve Jobs, movie pasal dia aku tgk dan wow aku boleh imagine bagaimana dia mengubah dunia. (akan datang diposting ke3). Aku dgr berita Steve Jobs sakit Cnacer Pankreas, teringat arwah ayah. Penyakit yg mengundang maut. Aku masa tu ingin hantar special parcel kat Steve Jobs untuk makan ubat sauda bagi sihat sikit tapi bimbang mungkin org nanti salah faham niat aku. Aku pun berharap beliau leh sembuh sbb mmg salah satu cita2 saya untuk jumpa beliau dan bagi beliau satu project atau apps yg xpernah dicipta atau digunakan (rahsia sbb saya nak dapat royalty untuk patent ni).

2011

Menulis blog dgn macbook pro sambil changing ipod dan iphone di sebelah. Steve Jobs meninggal dunia semalam atau kelmarin dan...

ini gambar untuk tribute ke Steve Jobs !!



3 barangan Apple miliku.

p/s: tunggu untuk part 2. Fakta menarik Apple dan Steve Jobs !

Friday, August 12, 2011

Prologue: NFS hot Pursuit

Need For Speed: Hot Pursuit



video

A Malay fanfiction

Prologue

Seorang jejaka sedang bermain dengan iphonenya sambil menunggu penerbangannya ke Seacrest County.

"Penerbangan UA345 dari New York ke Seacrest County dalam perjalanan, sila tunggu di Gate B,"

Mansor berdiri dan beratur sambil memberikan tiket kepada pegawai sebelum menaiki kapal terbang. Dia membaca doa sebelum masuk dan duduk di tepi cermin untuk melihat permandangan cantik Allah berikan.

Penerbangan UA345 telah mengambil masa 6 jam dari New York untuk sampai ke Seacrest County yg terletak di Barat Amerika Syarikat.

"Aduh, panasnya! Kenapa mereka bina lapangan terbang ditempat yang panas?" kata Mansor sambil mengesat peluhnya.

Sebelum sampai ke luggage area, Mansor kena pergi ke imigresen untuk check passport, apa yg mengejutkan adalah student Malaysia yang lain tidak dapat masuk dan juga yang bergaduh dengan pihak imigresen dan kastam. Giliran Mansor pula, tetapi dia tenang.

"Awak buat apa disini?" tanya pihak kastam dengan tegasnya.

"Belajar, ini Kad HIjau dan Visa Pelajar saya," jawab Mansor dengan tenangnya.

"Dari muka awak saya tahu awak boleh diharap, Selamat datang ke Seacrest County," pihak kastam jawab dengan tegas tapi peramah.

"Terima Kasih" katanya Mansor dengan lega, pihak Kastam US memang tegas dan kasar jika awak kurang ajar dengan mereka. Mereka buat begitu kerana bimbang kemasukkan penganas ke Amerika Syarikat.

Mansor pergi kearah satu teksi, dan meletakkan barangannya dalam teksi tersebut. Pemandu teksi itu peramah dan bertanya beberapa soalan.

"Awak orang Pakistan?" tanya pemandu teksi yang berasal dari Pakistan.

"Tidak, saya orang Malaysia tetapi kacukan Pakistan,"

"Patutlah dari muka awak saya tengok awak kacukan Phattan. Apa awak buat di sini?"

"Belajar, sila bawa saya ke alamat ini selepas itu bawa saya ke Pengedar Dodge, Saya nak beli kereta disana!"

"Oh, belajar! Kenapa awak nak beli di sana? untuk berlumba?"

"Tidak, saya bukan disini untuk berlumba. Saya malas nak pandu dari New York ke Seacrest County."

"Saya nasihatkan awak untuk tidak berlumba haram disini, bahaya! Sejak 2003 ramai pelajar Malaysia buat masalah di Seacrest County salah satunya berlumba haram. Banyak kemalangan telah berlaku. Apabila keadaan menjadi teruk Polis Seacrest melancarkan skuad Hot Pursuit untuk hentikan sesiapa yang berlumba haram!"

Mansor mengangguk kerana tahu kenapa berlaku demikian. Akhirnya Mansor sampai ke destinasi tersebut lalu meletakkan bag.

Selepas selesai letak bag dalam apartment yang dibeli oleh Mansor. Mansor pun pergi ke kedai Dodge. Kedai Dodge mempunyai banyak kereta dan satu kereta disukai oleh Mansor. Mansor memilih kereta model Dodge Charger yang terbaru.

Mansor gembira memandu kereta tersebut sehingga sampai di lampu isyarat, kelihatan pelajar Malaysia mengganggunya dan bercakap dalam bahasa inggeris yang sangat kurang ajarnya.

"Hey, budak awk kenapa pandu kereta Muscle? Kereta Muscle ni untuk org yang lemah! Tengok aku guna kereta Nissan Silvia, lagi hebat dari sampah awak beli ini!"

Mansor tidak balas dia tahu dia akan dimarahi atau dilayan dengan teruk kalau melayan budak-budak tersebut.

"Hey awak lihat sini, ada lampu isyarat sini ada garisan penamat di depan, kalau awak berani awak lumba la dengan saya,"

Mansor tidak mahu bercakap, disebabkan pelajar itu marah, dia meludah kat kereta yg baru dibeli Mansor. Mansor marah lalu buka tingkapnya dan jawab.

"Baiklah aku akan lumba dengan kamu!! Jangan awak menyesal atau ganggu aku lagi!"

Pelajar itu seolah-olah ketawa dengan kata-kata Mansor.

Apabila lampu isyarat tukar ke warna hijau. Kedua-dua kereta bergerak dengan pantasnya. Kereta Mansor pelahan tapi dapat mengejar kereta di hadapan. Pelajar di kereta hadapan gembira sebab dapat meninggalkan Mansor tetapi di cerminnya ternampak kereta Mansor mengejar kereta di belakang. Pelajar tersebut panik dan hampir hilang kawalan. Dia menyesal mengetahui orang yang dia berlumba dapat mengejarnya.

"Mustahil, kereta ni berkuasa tinggi! Takkan kereta Muscle yang berat boleh kejar?" kata pelajar tersebut dengan paniknya.

Dalam pemikiran Mansor, "Mesti mereka dah panik, itulah jangan pandang rendah dengan orang!" Mansor cepat-cepat Perfect Shift dan membuat keretanya kedepan dan memenangi Drag race tersebut, pelajar tersebut malu lalu meninggalkan Mansor.

"Nampaknya aku kena ubahsuai kereta ini supaya budak-budak Rice ini tak ganggu aku!"

*Rice bermaksud kereta yang dimodify dgn melampau atau kerek. Bukan nasi k ! kerap digunakan dlm dunia permotoran US.

Mansor ke Seacrest University dan mendaftar, selepas mendaftar, terus dia ke kedai ubahsuai di sana. Pelbagai ubahsuai dibuat pada kereta tapi untuk Mansor tak cerewet dan pandai dalam ubahsuai kereta. Dia hanya ubahsuai yang mana patut seperti camshaft, muffler, supercharger, suspension dan brek. Selepas diubahsuai, Mansor pergi dyno kereta tersebut untuk melihat pretasinya adakah seperti dia inginkan. Alhamdlillah semua seperti diinginkan oleh Mansor. Akhirnya kereta dibawa balik ke tempat tinggalnya.

Mansor pun berfikir selepas satu hari yang memenatkan.

"Harap-harap, tiada orang mengganggu aku, aku tahu aku tak boleh lari dari berlumba dan mesti bebudak tu akan datang lagi,"

Tuesday, August 9, 2011

Things have changed

Assalamualaikum, apa khabar??

today i really want to write about this so long ago but i do not have the time or idea or maybe i am too lazy to blog, but i want to tell this story for a long time.

If u read my old blog, i always talk about my Kelantan cousins who always cause trouble to the family. Yes, i admit i was really unhappy with them n try to avoid them.

But lately since i have been more mature, i was thinking there will be a time i will forgive them, i never try to make hate to them.. i try to think to be good.. i know i was harsh n being evil.. but sometimes family is family. Whatever pun it is family right??

b4 i start off with my Kelantan cousins.. i start of with my cousins from the father side.. yes my father's side is more evil than mother's side.. but that day a new family member comes in bcoz my cousin's daughter was getting married n her wedding was on a very bad date since it spoilt my great holidays plans and all..

there was a day my sister invited them for lunch n we manage to met, i was like normal.. sharing stories n we had a few laughs... like nothing happen but most of the time i was not close with my cousin but more towards his children. Well i cant talk much since it is not his topic today. Overall it was Ok..

ok back to my Kelantan cousins.. well last year my Kelantan cousin's husband was sick n terribly ill, it was soo sad that my cousin did not inform us bcoz she said she did not want to put her family members in trouble or maybe she is afraid for the wrongdoings.. but we didnt care... during his funeral, my mom n auntie, sister, n my cousins frens n political rivals came n visit n wish condolences.

*actually to think again, Allah loves my cousin.. even he was evil once but he has repented n Allah loves him. Alhamdulillah, he will never share slander or sins with his bestfren whom i keep a secret bcoz i will be killed or arrested.

so my cousins ni ada dah migrate ke luar negara n ada suami meninggal came to KL, they have a house here. So living here was a little hard but they manage to go through.

I was sad n pity about what happen.. seriously it was never the same again. Not to say that he pastaway i want to say sorry or love them.. but if he is still around I will still do what i do to them today (forgive n forget). Berbaik n berminta maafan or be good to them. Besides he is a nice guy to us.

Anyway, lately they came to my mom's house.. well they are still not punctual (nah late a few minutes who cares) but not worst like Pak Lah who is HOURS LATE !!

so they came n was happy to meet my family n of course my mom... (they love my mom sooo much).. so things were nice, i tried to spend time with them.. we spend time.. slowly.. we spend time together.. like good old days.. so sometimes they come nak visit my mom or my sister call them to ajak makan. There was once i cant spend time.. i have to ciao to Shah Alam for Bon Oduri... but anyway met them again days later..

My cousins yg migrate pun now balik KL n met us. We had a laugh of our lifetime. My that migrated looks like Bobby Flay until people thought he was bobby flay until he had to change his hairstyle.. *his daughter laughed when i asked bcoz she knows her father look exactly like him =P

*fyi, he even brags like Bobby Flay n worst2worst he works in a restaurant !!! =P sorry cuzz

Bobby Flay


we joked many things n he is also a fast leaner.. Alhamdulillah since he is a bit away from politics, he is more learning to his own business without the help of politics like b4 always relying on them. His wife lak, is more successful n matured than b4 !! she is more caution than last time where she believes hoax n all..

but one person i still dont feel not ready yet to forgive nor forget.. it was my cousin's daughter... the.. well now i dont call her that.. but i want to be in a neutral stance now.. not to like or not to hate... bcoz i am not sure with her evil mind.. i have to analys until a decision is made.

The eldest bro who was the most polite person than adik-beradik.. was not here but i met him.. during my visit to Kelantan.. but to make things funny.. he looks like Donnie Wahlberg or Danny from Blue Bloods.. it freaked me out at the airport but anyway i was hoping he could come for raya with his great family.

Donnie Wahlberg


Anyway last we met was last week, many funny things happen.. n LOL to the bongsu boy.. bcoz i knew his when he was a kid n now... faham2 la.. very funny..

apa2 pun.. i forgive the cousins of mine.. maybe raya they will come so i may spend time with them instead of going out (harap2 xde plan during raya).. lagipun my nephew is studying in UK this September.. so he will be living there maybe for a long time... so kena la beraya with all the families..

Alhamdulillah, it is great to be on track.. it is time to be better now !!!

Salam =D

Sunday, August 7, 2011

Berita Angkasa: Juno berlepas ke angkasa

untuk lebih maklumat lanjut sila ke laman web NASA, click sini untuk versi asal dan panjang

PASADENA, Calif. -- Kapal Angkasa milik Nasa Juno telah berlepas dari Lapangan Terbang Tentara Udara Cape Canaveral di Florida pada hari Jumaat pukul 12.25 a.m waktu Malaysia untuk pengembaraan 5 tahun ke planet Musytari.

Kapal Angkasa Juno akan ke planet terbesar sistem suria untuk mengkaji dan mendedahkan asal-usul dan evolusi planet Musytari. Sebagai "archetype" asal planet gas gergasi, Musytari boleh membantu ahli sains memahami asal-usul sistem suria kita dan belajar lebih lanjut mengenai sistem planet di sekitar bintang-bintang lain.

Untuk Maklumat lanjut tentang Juno, lawat http://www.nasa.gov/juno and http://missionjuno.swri.edu

=============================================

Semalam Nasa akhirnya telah lancarkan Juno, sejenis kapal angkasa yg digunakan untuk menyelidik planet Musytari yg penuh dgn mystery. Planet tersebut mempunyai pelbagai misteri yg aneh.

Ada berpendapat ada hidupan dlm planet tersebut, ada yg kata planet tersebut adalah matahari yg belum atau xjadi, dan pelbagai soalan.

Planet Musytari


Saiz sebenar Bumi dan Planet Musytari.


dan Lapisan Planet Musytari dan Zuhal


Gambaran artist Kapal Angkasa Juno di planet Musytari

Credits to JPL/NASA

Kapal Angkasa Juno akan membongkar misteri planet Musytari. Dia akan mengetahui asal-usul sistem suria dan juga planet Musytari dan bulannya. Siapa tau jika planet musyteri mempunyai daratan kerana planet musytari dilabel sebagai planet gas atau planet jovian kerana mempunyai lebihan gas. Juga untuk membongkar misteri ribut-ributan yg active dari azali termasuk the great red spot atau ribut bintik merah, ribut yg paling ganas di alam semesta. Planet Musytari mempunyai kuasa elektromagnet yg kuat sehingga dapat menukar orbit komet untuk melanggar kearahnya. Kuasa elektromagnet ini juga akan diselidik.

gambar kapal Juno berlepas

Image credit: NASA/Bill Ingalls


Image credit: NASA/Bill Ingalls

Kalau dulu voyager gunakan battery radiasi, Juno tidak dan dia mengunakan tenaga Solar..

selepas misi ini berakhir, Juno akan terhempas di planet Musytari supaya kapal angkasa tersebut xlanggar dgn bulan berais Europa, takut akan berlaku tindak balas bakteria dgn air yg boleh menyebabkan kehidupan hidup di bulan tersebut dan membuat bulan itu panas.

Kalau Dr. Sagan masih hidup, dia mesti gembira melihat Kapal Angkasa Juno dilepaskan untuk penyelidikan

Saturday, August 6, 2011

ada berita

Salam b4 saya posting berita terbaru ni...

berita yg lebih seronok dari case pemain bola sepak negara.. so tunggu !!

Friday, August 5, 2011

Menakutkan atau menyayat hati??

Aku duk tgk youtube video game lama yg mmg zaman saya kanak2 xpernah lihat atau xpernah kisah.

Masa duk melihat kehebatan game2 lama, ada satu iklan lama McD yg org barat kata menakutkan.. yeker??

cuba tgk



menakutkan x??

bagi pendapat saya, ini adalah kasih syg seorang ayah dgn anak perempuannya. Zaman sekarang susah nak cari ayah mcm tu ye??

Friday, July 29, 2011

Minat cite baru !!

Salam semua, lately ada byk cite BEST kat AXN... jadi enjoy la tgk cite2 best ni !!

termasuk musim baru CSI dan beberapa cite baru mcm Hawaii Five 0 !!!

Hawaii Five 0


minat semua cite ni tapi satu cite tu saya rasa yg paling terbaik.. bukan nak kata Hawaii Five 0 xbest tapi ada satu cite baru ni i rasa ada potensi !!

apa cite tu??

well selain CSI NY yg saya minat dgn cast baru...

CSI: NY


cite ni juga ada kaitan dgn NY !!

cite tu

BLUE BLOODS !!


apa kisah blue bloods ni?

cite dia mengisahkan sebuah keluarga Irish (berketurunan Ireland) yg bersiraturahim kuat dan menegakkan keadilan sbb mereka semua polis dan peguam..

boleh kata mcm Mafia tapi ini keluarga Polis !! hebat kan??

kalau la polis Malaysia mcm ni, kan terbaik !!


Frank Reagen adalah seorang ayah dan ketua Polis yg berwibawa di New York. Semua org dlm keluarganya adalah Polis atau Peguam.

Keluarga Reagen yg kuat dlm kekeluargaan dan keadilan (sbb semua polis dari atok ke cucu).

ini gambar keluarga Reagen.



Frank Reagen, seorang yg tegas dan adil dlm kerjayanya. Dia juga pandai mengatur strategy dan berani. Dia juga tak mudah dihasut dan dia juga tidak memihak ke mana-mana belah politik. Ini menimbulkan rasa kecewa Datuk Bandar New York.

Henry Reagen adalah bekas ketua Polis dan juga penasihat dalam keluarga. Boleh kata dialah datuk yg sporting juga tegas dalam kerja polis.

Danny Reagen, seorang polis yg kasar tapi melakukan kerjanya. Dia juga bekas askar yg berkhidmat di Iraq.

Erin Reagen, seorang Peguam. Kadang-kadang dia mcm suka beri belas kasihan. Dia juga memberi hukuman di makamah pada jenayah yang ditahan oleh abangnya.



Jammie Reagen lak anak bongsu, bekas pelajar Undang-undang di Harvard. Dia menjadi polis. Boleh dikatakan dia masih mentah dlm pekerjaan polis ini tetapi dapat melakukan kerjanya dgn elok. *katanya dia juga FBI, kenapa?? tgk la Blue Bloods =P

lagu tema Blue Bloods yg mengancam !!!

Wednesday, July 20, 2011

Wordless Wednesday !!

tgk pic n faham la... sooo happy !!! congrats !!!

Monday, July 11, 2011

AKU MARAH GILER NI !!!!

nak tanya pendapat ni?? n also cite sikit ni...

aku mmg dulu jahat tapi now dah insaf bila tgk org ingin jadi jahat mcm aku rasa mcm... bahaya org ni..

aku bukan apa?? tapi aku dah meluat dgn anak2 kakak aku ni... mmg dulu aku pernah cite pasal mereka di blog tapi this time... i rasa nak luahkan gak !!!

hari ni dgn gembiranya ambil my bro.. so datanglah family-nya n Alhamdulillah... sbb mereka actually malas nak datang lepas incident giler 2 atau 3 tahun yg lalu..

mmg i xsuka anak saudara yg xtau respect kalau dah umur 10 tahun.. seriously aku cakap sbb aku masa 10 tahun pun i jaga between cousins (lagipun xla teruk mcm anak saudara aku seekor ni)

well, can say the word annoying la sorang anak saudara yg byk akal ni.. sometimes rasa mcm... she too bebas.. kalau i buat benda yg dia buat mmg dah kena marah dgn semua..

back to topic.. so naik la kereta sama2.. anak saudara US aku yg kaki baseball naik bersama i dgn anak saudara yg annoying ni..

so after bercerita n mengumpat.. i terdgr.. dia kata of course in English "hey awk tau cousin kita tu yg kita benci?? Dia ada tau, nanti kita pulaukan dia?"

si anak saudara US ni.. terpaksa terikut (dia pun matang lagi) sbb i xtau apakah dajjal anak saudara annoying aku buat kat dia.. mcm case di UK mana dia menghasut my anak saudara US ni bersama dia jadi pengemis di tepi jalan di UK.. sampai dapat duit sebyk 50 pound xsilap.. Alhamdulillah dapat dihentikan, katanya mereka terkejut dan buang semua duit tu dlm tasik.

so anak saudara ni duk menghasut la.. duk cakap mcm2 suh my anak saudara US ni anti anak saudara i yg satu lagi ni (anak abang).. anak abang yg satu ni.. i mengaku dulu dia mmg hyper.. tapi now dia dah sekolah.. dia dah xhyper n lebih berdisiplin sbb dia kakak n ada 3 adik.. also dia lebih ketimuran or more towards family..

yg anak saudara annoying ni, lebih ke barat n kurang ajar.. dgn my aunties or her tok pun leh kurang ajar.. even with me pun.. i sabar je.. tapi ada gak marah.. tapi my auntie nanti marah me...

*itu la sbb i sometimes rasa mcm xadil my auntie n mom defend anak saudara... kalau mereka salah xkan nak defend gak???? rite??

anak saudara i yg annoying ni pun.. seriously nasib dia bukan anak aku, kalau anak aku buat mcm tu mmg aku dah tumbuk muka dia sampai pecah.. sbb kurang ajar sgt pasal family !!! aku rasa aku lagi kurang ajar dari mafia kalau pasal family n siraturahim ni !!! sorry la.. mmg anak aku.. xkisah kalau tu my daughter yg i paling syg !!! kalau buat mcm tu, nahas awk !!! biar la org nak kata child abuse.. i kata sbb anak aku xtau nak respect family !! awk nak suh i saya biarkan n membenci sama keluarga??

so sampai rumah, mereka mula la operasi mereka untuk memulaukan anak saudara satu tu.. mmg berhasil tapi Alhamdulillah sister in law i spotted.. she pun berbaik n pujuk bersama anak sulong dia (my niece yg sudah masuk University di US)

bukan apa la.. then my sister in law n my bro pun duk bercakap pasal hal ni.. mereka worried sgt2 kalau bergaul dgn anak sister sbb mereka terlampau kurang ajar..

apa2 pun.. anak saudara US ni dah pergi ikut cousin jahat dia tido di rumah my sister.. so now mcm worried la apa lagi hasutan akan di tambah...

tu la sometimes i rasa my sister n bro in law ni xpandai ajar anak.. sorry la.. even my sister but i rasa mcm marah gak..

apa2 pun.. esok i will tell my sister.. suka xsuka, kurang ajar atau x !! i am doing it !!!

so bloggers ?? should i tell my sister???

Friday, July 8, 2011

Review Movie: Rasuk

Ini adalah review dan pendapat saya.. maafkan saya kalau review saya ini kasar dan kurang ajar, review juga mempunyai bahasa yang kesat dan spoilers, kalau xmau saya rosakkan jadi jgn tgk..

Assalamualikum, aku pergi dating dgn kwn kat OU tgk movie yg kwn2nya book iaitu Rasuk.

saya hairan kenapa cite Malaysia now obsess dgn cite hantu??

saya lak kalau tgk cite hantu mmg ketawa.. Alhamdulillah ketawa saya xhardcore mcm dulu.. *dulu sampai org ingat aku ni sakit jiwa sampai xbagi saya tgk cite hantu sbb mmg ketawa kaw kaw !!

Well pertama kalinya menyampahnya dgn iklan di panggung wayang, selalunya iklan untuk cite Melayu sikit tapi ini lebih menyampah.. semua org dlm panggung duk bunyi Aish... mcm xtahan dgn semua iklan.. termasuk iklan FORD yg kuat mencarut (kanak2 xleh tgk). Org yg duk belakang saya pun mcm menyampah tgk iklan yg panjang lebar tu..

Akhirnya start la movie ni yang saya rasa ada lawaknya.

Mula2 dah lawak dan terkantoi dgn cameraman. Adeh, cite ni BYK CGI padam la cameraman tu dari atas.. lawak sgt..

so sampai rumah pusaka ni, pastu ada seolah2 mcm hantu tgk (typical cite Malaysia yg hantu)

citenya hantunya mula.. si pak mail ni sakit n then jumpa doctor giler ni..

i was like in my mind.. "what kind of Weed he smokes?? he is damn high" (aku rasa org US pun nanti kata benda sama) atau dlm BM "apa ganja dia hisap ni?? kuat dia khayal"

dia setiap 24jam ketawa kata xde apa2 la.. aku pun mcm.. pelik.. apa lak xde apa2? pastu ketawa mcm org giler.. adeh.. nak kata lawak.. xjugak pasal doctor mmg rasa kurang ajar.. so mmg tgk menyampah la kalau lebih dari ketawa.. si director mmg xpandai nak buat lawak.

so pastu ada la lawak lucah dari so pemandu taxi yg cakap pasal buah besar di depan n belakang (buah dada dan punggung)..

part ni adalah yg terbaik sbb si ibu bagi pelbagai nasihat agama yg terbaik, seriously mmg nasihat ini mmg penting untuk semua.. contohnya mcm kalau pindah baru buat doa selamat.. n then cubalah pergi berbaik di community masjid di sana kerana kalau ada hal2 keagamaan boleh berbincang dan bersiraturahim di sana.

part ni juga i rasa menyampah.. sbb saya tau dlm bungkusan kain kuning obviously dlm tu ada Quran.. nak guna bunyi HORROR !!! Quran = Horror, menunjukkan si director mungkin anti-Islam.. kalau bungkusan tu mysterious pun buat la mcm mysterious.. buku n kitab is not mysterious kecuali saya tgk cite harry potter... another part lak.. si director dgn pandai2nya potong ayat Quran.. WEI !! respect the Quran will u !! kalau nak pun MAKE IT FULL.. not cut short n jadi benda lain.. maksud saya mcm ni.. kita baca Bismilillahirahmanirahim jadi Bismillah rahim something like that u can get the point.. *ayat Quran xcomplete dibaca dan dipotong... mcm satu ayat Quran tu sukahati dia potong..

so si Fauziah Ghous ni.. ambil la satu pedang mystic n then kena rasuk.. si mail yg xtau cakap ni n bunyinya seperti Franken dlm Monster Kid (Kaibutsu-kun atau Little Monster) lak xhalang.. pelik2..

Monster Kid


Franken


OK pastu pergi la ke Doctor yg sakit jiwa ni yg berkhayal n ketawa.. kata xde apa2 dia sakit penat n bagi vitamin. Katanya doctor dia ketawa sbb di UK itu cara hilangkan stress n mak mertua Fauziah ni hentam doctor dgn ayat Quran kang padan muka !!

jap doctor ni belajar hisap ganja dari UK ke??? no wonder..

ok so hantu ni pun buat kecoh sampai maknya mati.. also ini masa kita tgk Fauziah Gous menjadi CGI murahan.. siap tetiba pelbagai bahasa jepun keluar di iMac.. aneh, mcm cite lawak Korea THE PHONE.

Lepas itu jadi la perkara-perkara pelik dirumah itu... Fauziah Gous dimasuk hantu n si Iqram lari kejar hantunya sampai diselamatkan oleh org Asli.. pastu hantu tu dendam n bunuh org asli ni..

then si Iqram ada marah Pak Mail.. lepas tu Pak Mail tetiba cakap.. part ni semua org di panggung ketawa.. saya dah syak Pak Mail leh cakap cuma dia Fobia tapi yg lawaknya Pak Mail kenapa xhalang si Fauziah pasal tanam pokok di situ?? dah aneh kan?? tapi scene halang tu ok la... mcm kita tau mungkin pak mail kena rasuk...

katanya dulu ada askar Jepun yg zalim.. siapa la tulis script ni... FAIL BAHASA JEPUN... setiap kali org jepun tu cakap aku KETAWA xtahan... FAIL!!! *Cite embun punya Jepun atau Nihon-jin better !!

pastu dibunuh oleh ayah Melati dgn cara yg zalim la.. which i felt.. WTF?! if i kill someone pun i x tanam mayat at the backyard la... ish ish.. so si Jepun ni FAIL cakap Engrish.. aduh.. aku rasa minah NX pandai walaupun ada slang hartamas !!

ok selepas si Fauziah CGI buat kecoh.. tetiba mereka call la doctor ganja ni atau doctor, dia terbahak2 ketawa pasal hantu.. n then Hantu tu pun bercerita.. Doctor sakit jiwa ni lahir pada 6 haribulan 6 tahun 1966.. kesimpulan 666 !! org di panggung pun ketawa...

Lepas tu.. jadi la part lawak iaitu part di mana nak kata tiru cite Exorist dulu tu.. leh la... pastu katil berpusing.. wow kalaulah ada katil mcm tu.. katil pusing la.. org terbang la.. mcm breaking magic code la.. n then hantu tu tau apa dosa doctor tu.. wow hebat.. doctor ganja ni mmg pernah rogol seorang pesakit..

*cakap pasal doctor jahat teringat doctor yg babi sial hampir buat aku mati...

so si doctor ni takut tgk hantu dia pun lari la dgn kereta fiat murahan ni.. so dia lari n then aircond terbakar n hantu tu bunuh dia... n kesian kereta fiat tu sbb dirosakkan oleh director yg xpandai buat stunt.. so kereta pun meletup cara CGI ala2 Impak Maksima.. di mana Pintu dan Tayar terbang.. LOL !!

pastu.. keadaan Fauziah CGI jadi teruk sehingga mukanya menjadi trollface

Trollface


n then jadi la, lawak murahan dimana dia lompat di kerusi, baling kusyen mcm pelajar Uni***, pecahkan botol europe yg mahal.. wow si director mmg byk duit la sampai boleh musnahkan, musnahkan tu.. hebat2..

so akhirnya si Iqram pergi jumpa imam dimasjid ni.. Alhamdulillah n pelik again...

selalunya kalau awk tgk video org kena rasuk atau bagaimana nak sembuh org masuk ada gang imam tu nanti ikut.. ini xde.. imam datang sorang mcm HERO.. n then datang la masa sembuh.. jadi si hantu pun mengamuk sampai xpasal2 rosakkan iMac.. wow sejak bila hantu jepun suka musnahkan iMac eh?? also si director menunjukkan kebenciannya terhadap Apple Computers.

iMac, YE YG BESAR TU !!


pastu hantu tu diganggu n si Ustaz atau Imam ni.. Masya-Allah.. bagitau la Pak Mail baca ayat Kursi gak.. adeh..

so in the end.. kalahlah hantu Jepun tu dan akhirnya menjadi Human Torch mcm Fantastic 4.. dan poof hilang mcm cite harry potter.. aku pun mcm WTF?!

Human Torch


so end la.. cite tu.. n si Fauziah jadi insaf dgn tudung...

overall citenya... mmg teruk, tapi part i paling respect adalah part nasihat sbb mmg nasihat dan budaya Islam ini ditinggalkan oleh masyarakat di Malaysia.

kalau nak cite RASUK yg best !! tgk Cite Fallen lakonan Denzel Washingston !! yg ni mmg takut n kisahnya hampir serupa kalau Syaitan rasuk kita !!



*nanti saya review cite ni k !!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails