Sunday, January 9, 2011

adeh not again !!

Conspiracy Theorist suka sgt merosakkan minda ramai org Islam... sampai hari ini ramai org Islam lebih mempercayai Conspiracy Theorist berbanding kepercayaan di Al-Quran dan Hadis yg diturunkan oleh Allah S.W.T.

berita yg paling terkini adalah bahawa Upin dan Ipin adalah agenda Yahudi untuk memesongkan kanak2 Islam.WTF?!

ye mmg benar.. email ini telah diberlegar2 di luar sampai hari.. ada yg mempercayai dan ada yg membantah...

saya pada catergory membantah sbb benda sebegini dah berleluasa... ada benda mereka (org yg malas nak kaji) kata la Yahudi la.. zat babi la. musuh Islam la.. FreeMason la.. mcm2 la..

ok balik topic jom baca email tersebut..

***SEBELUM TU SAYA Conspiracy Theorist MOHON MAAF JIKA INI BERLAKU KEPADA PEMINAT SIRI INI DAN JANGAN CEPAT MELATAH.. ISU INI BELUM LAGI DIKETENGAHKAN LAGI TAPI INSYALLAH SEMUA INI ADALAH QADA DAN QADAR ALLAH YANG MENENTUKAN DAN BUKAN KEBETULAN ATAU TAK DISENGAJAKAN…***

***AKU DAPAT PON SECARA TAK SENGAJA DARI WEB KONSPIRASI YAHUDI***

Sebutlah Uffin bukan Upin sebab Upin dalam bahasa Aramaic bermaksud “Aku benci Rasul.”
Sebutlah Ariffin bukan Ipin sebab Ipin dalam bahasa Syriac bermaksud ” Aku suka Israel.”

Ini diburukkan lagi oleh penggunaan huruf “U” pada baju Upin dan “I” pada baju Ipin.

“U” bermaksud “USA”
“I” bermaksud “Israel”

Terbuktilah bahawa Upin & Ipin juga merupakan agenda tersembunyi Yahudi dalam melemahkan akidah umat Islam. Mereka menggunakan Upin & Ipin sebagai jarum halus terbaru setelah mereka gagal dalam misi Pokemon,Doraemon, Digimon dan Mamula Moon.


LAGI SATU :

Baru-baru ini Syarikat Apple telah melancarkan iPhone 4g.Diharap ikhwah dan akhawat semua dapat sama2 memboikot iPhone 4g kerana ia sebenarnya adalah agenda yahudi. ‘i’ pada perkataan iPhone sebenarnya merujuk kepada ‘Israel’.
4g pula bermaksud “god, gold, glory and girl”. kalu kamu benar2 cintakan Allah dan rasul.


ANDA MENILAIKAN ADAKAH BETUL ATAU TIDAK..
***JADI KEPADA SESIAPA YANG BOLEH BONGKAR LAGI SILAKAN,KITA KONGSIKAN BERSAMA***

Tamat E-mail


Jap, dari mana dia rajin belajar Bahasa Aramaic dan Syriac.. ada org cari maksudnya dan takde di kamus Syriac dan juga Aramaic.. pesal si org ni rajin belajar bahasa ni daripada bahasa Arab atau bahasa Quran???

pastu laman web conspiracy yahudi.. adakah org yg buat tu suka pergi sana?? kenapa suka sgt belajar dari sana.. kenapa xpergi ke sekolah belajar Al-Quran dan Hadis.. adakah laman web tersebut berikan maklumat yg benar??

balik pada bahasa... kalau anda nak tau kedua2 bahasa Syriac dan Aramaic adalah bahasa sebelum masihi.. kalau sebelum masihi tiada negara Israel tetapi kaum Bani Israel dah ada... also berdasarkan kajian saya.. kedua2 bahasa tersebut terkenal dgn terjemahan Taurat, Zabur dan Injil (sebelum datangnya Quran)...

OK yg baju ni buat aku ketawa xtahan... U adalah USA dan I adalah Israel... kalau U tu adalah

Uganda, Uruguay, Utopia ??

dan I adalah

India, Iceland, Indianapolis, Italy ??

apakah kaitan U dan I adalah 2 negara tu???? Conspiracy Theorist ni nak kaitan USA n Israel je.. mereka xpikir pasal kebaikan.. kenapa taksud dgn Yahudi dgn USA??

kalau xsuka USA, jgn la main dgn internet.. sbb internet bahan buatan USA..

Pokemon mmg adalah conspiracy bukan sbb saya xsuka pokemon tapi ramai telah complain termasuk negara Jepun sendiri kerana cartoon dia yg terlampau extreme untuk kanak2

Doraemon lak dia masukkan, dulu mmg ada case kanak2 percaya Doraemon lebih dari Allah... jadi menjadi tanggungjawab ibubapa untuk nasihatkan anak2 bahawa Doraemon itu Fiction sama juga dgn case Digimon.

ini la conspircacy theorist bila dah xde idea benda yg xmunasabah masuk contoh paling obvious bila dia kata Mamula Moon.. Mamula Moon mana ada conspiracy, kalau dia seakan Negaraku tu saya tau la..

YG pasal Apple mmg xbelajar sejarah la.. ni la case dengki.. kalau xsuka jgn pergi buat fitnah lak... no offence tapi kwn cina saya yg benci Apple xde pun kata "Apple ni Yahudi la apa la..."

pasal 4G saya tau.. pasal 4 Gospel (buku sejarah ada tulis).. tapi INGAT !!!! 4G yg kita (student computer) belajar bukannya 4G, 4 gospel tapi 4th GENERATION !!!!!

Generasi ke-4 also generasi line internet.. ok kalau 4G haram.. then nak kata apa?? nak panggil line kita apa??

perkara ni seolah2 mcm contoh.. x baik bagi nama anak ASHFAQ sbb bunyi akhirnya mcm F**K !!!

sbb tu??? PLZ la.. get a life la conspiracy theorist !!

I for Israel... I for Israel... KENAPA OTAK KO XDE I FOR ISLAM !!!!

iphone... I stands for Internet, Intelligence, Information. Not Israel...

seriously perkara ni telah membuat musuh Islam ketawa, tau kenapa?? sbb kita yg Islam bodoh mempercayai kata Conspiracy mereka... dan mereka juga berjaya memesongkan kita.. so apa tindakan kita mempercayai perkara karut mcm ni dan sebarkannya?? sama seperti case yg hantar 20 kepingan surat nanti Allah balas kamu dgn keburukan... (akan di blogkan)

ingat conspiracy theorist ni dah berkembang di Malaysia selepas lancarnya satu video yg mengajar kita tentang kiamat dan pelbagai conspiracy theorist... *btw org yg buat video katanya dah retire.. kalau dia mmg seorg pejuang Islam, dia xkan berhenti berjuang untuk Islam..

btw ini peringatkan bagi kita semua... dari surah Al-Hujarat ayat 6 yg bermaksud

Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.


Plz la.. bagi yg menentang pendapat saya ni.. xyah nak serang blog aku la.. n Allah saja tau kebenarannya !!! dan kalau saya salah, saya yg berdosa... n kalau awk serang.. saya yg dapat pahala !!

5 comments:

 1. namapak sgt la kebengapan.. syriac is an aramaic dialect . not lgg on its own . =p

  ReplyDelete
 2. ahhahha..tu la kan caye bulat2.... skit2 nk caya tnpa selidik..

  ReplyDelete
 3. ni pemikiran extremist.
  all talk but no thinking..

  ReplyDelete
 4. kudos to you Aiman for posting this! I was like..omg. U&I and iPhone are my favs kot..

  long time no talk buddy. hope you're all well. :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails