Sunday, February 20, 2011

Case Nurin dan Heavy Rain

Assalamualaikum, beberapa minggu lepas ada terbaca berita yg sedih bahawa Encik Jazmin kalah dlm court.

Siapa Encik Jazmin? dia adalah ayah pada arwah Nurin..

adakah anda semua ingat pada case Arwah Nurin??

sampai hari ini kita masih tidak tahu siapakah yg membunuh adik Nurin?

Case Nurin stop halfway bukan mcm case arwah Dr. Susilawati.

setuju dgn blogger ni click here

Adik Nurin sudahlah dibunuh dgn kejam, polis pun buat mcm xkisah (pada masa tu zaman Musa Hassan jadi Ketua Polis Negara dan Khalid Abu Bakar Ketua Polis Selangor dan Alhamdulillah mereka bukan ketua polis anymore).. case Nurin ni telah mempunyai impak yg dasyat di Malaysia.

Ada juga individu yg tamak menggunakan issue Nurin sebagai alasan politic (ingat 2 belah pihak bukan satu)..

saya juga rasa case Nurin telah sampai ke overseas apabila video penjahat dihantar ke agensi bodoh iaitu FBI..

saya mengaku FBI mmg bodoh dari dulu.. cuma di TV je mereka nampak mcm HERO !!

FBI pun kata xleh nak enchance la.. bukan alasan mmg mereka xleh buat.. sbb kalau leh buat mesti case Osama dah leh settle atau beberapa case high profile di US.

case nurin juga menjadi alatan dunia hiburan apabila Dato' Explosion atau Michael Bay Malaysia iaitu Dato' Yusof Haslam membuat satu episode Greak Crap Gerak Khas yg serupa seperti case Nurin... pastu dia minta maaf kata kebetulan... yea rite.. kalau 1 tahun or lebih i percaya la..

lepas tu keluar la movie2 ala Nurin yg satu pasal anaknya yg sakit tetiba hilang.. n ayahnya kena tipu la apa.. n then another one starring Ezlan Yusof di mana anaknya kena culik sampai Fobia dibuat oleh penculik.

ok, kenapa saya kata case Nurin telah sampai overseas???

mula2 lepas cite TV Malaysia buat... CSI di US pun ada buat case mcm ala2 Nurin, name episode tu adalah "A Thousand Days on Earth" kenapa saya kata ala2 pulak?? sbb ada org menjumpai satu kotak dan dlm kotak tu ada mayat seorang kanak2, pastu bila CSI siasat mereka memanggil ibubapa yg anaknya hilang pastu bila mereka suruh cam, si ayah kata "itu bukan anak saya" (mmg bukan anaknya sbb anak org lain). Nampak hampir serupa kan??

video

sekarang aku main game terbaik PS3 iaitu Heavy Rain... kenapa saya kata Heavy Rain ada kaitan dgn case Nurin?



game heavy rain ni mempunyai tagline iaitu "How far are you prepared to save someone you love?" yg bermaksud "Berapa jauh anda bersedia untuk selamatkan seorang yg anda sayang?"

game Heavy Rain lak, pasal case penculikkan yg xdapat disiasat leh polis dan pembunuh misteri itu diberi nama Origami Killer kerana dia suka berikan origami pada mangsa. Dalam game juga mmg misteri sbb kita x akan tau siapa penculik dan pembunuh tersebut sehingga akhir game tersebut !!

game ni mmg terbaik sbb anda yg tentukan jalan citenya.. nak menang atau kalah..

*btw saya dah habiskan game ni.. mmg terbaik jalan citenya dan game play... saya rasa xmenyesal kalau beli game ni !!

p/s: kalau topic ni perlu delete atau diubah, sila inform

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails